Ekonomi

Uzman isimden memurların yüzlerini güldüren ocak ayı maaş tahmini: 11 bin TL’ye yükselecek!

Geride bıraktığımız yılın son aylarına doğru yükseliş trendine giren ve aralık ayının ortasına gelindiğinde Merkez Bankası’nın tüm müdahalelerine rağmen rekor seviyelere ulaşan döviz kurları ile altın fiyatları, gündelik yaşam şartlarının da bir anda ağırlaşmasına sebep oldu. Para piyasalarında ve altın piyasasında gözlenen ani değişiklik, enflasyonu da tırmandırarak tüketicilerin en temel ihtiyaçlarını karşılarken dahi zorlanmalarına yol açtı.

Aralık ayının ortasında açıklanan yeni ekonomik model kapsamında sert gerilemeleri sağlanan döviz kurları ile altın fiyatları mevcut zamların geri alınacağı konusunda tüketicileri ümitlendirirken ocak ayına girilmesi ile birlikte dengeler yine bozuldu ve hali hazırda zamlı olarak satışa sunulan hizmetlere ve diğer hizmet ürünlerine yeni zamlar eklendi.

Artan enflasyona bağlı olarak açıklanan memur ve emekli maaşı zamları ile asgari ücret zammı her ne kadar tarihi seviyelere ulaşmış olsa da kısa süre içerisinde zamların eridiğine şahitlik edildi. Yılın ikinci yarısında da devam eden enflasyonist hareketler, gözlerin ocak ayı zamlarına çevrilmesine sebep oldu.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmış olan enflasyon verilerine bakıldığında senelik enflasyonun yüzde 83’ü aşmış olduğunu gözlendi. Bu durum karşısında memurlara ve emeklilere yapılacak olan ocak ayı zammının hangi seviyede olabileceğine ilişkin çeşitli iddialar ortaya atılmaya başlandı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vergi Uzmanı Muhammet Bayrak, en düşük memur maaşı tahminini açıkladı.

MERKEZ BANKASI’NDAN SENE SONU ENFLASYON TAHMİNİ!

Geçtiğimiz günlerde güncel çalışmalarının sonuçlarını ortaya koyan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, sene sonu enflasyon tahminini yüzde 65 olarak açıkladı. Bu tahmini değerlendiren Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, ekim ve kasım aylarında mevsim şartlarına bağlı olarak enflasyonun daha da artacağını ve sene sonu itibari ile yüzde 80’i bulacağını ileri sürdü.

YÜZDE 40’LIK MAAŞ ZAMMI İDDİASI!

CNN Türk’ün canlı yayınına konuk olan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, ocak ayında yapılacak olan memur ve emekli maaşı zamlarına ilişkin de tahminde bulundu. Bayram, şu ifadeleri kullandı: “Emeklilerimiz ve memurlarımız yüzde 40’lık bir maaş artışı görebilecek. Bunun içinde sosyal refah payı düzenlemesi de yer alacak.”

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI TAMİNİ

Yapmış olduğu enflasyon ve maaş zammı tahminlerinden sonra en düşük memur maaşına da değinen Bayram, şu an 9 bin 105 TL olan en düşük memur maaşının ocak ayında 11 bin TL seviyesine yükseleceğini iddia etti.

İlgili Makaleler