Gündem

Uzmanlar Uyardı; Bu Yöntemleri Uygulayan Herkesin Elektrik Faturası Bedavaya Gelecek! Elektrik Faturasını Düşürmek İçin Tek Yapmanız Gereken…

Özellikle yeni yıl zammı ve yeni yıl ile birlikte gelen kademeli kullanım uygulamasının ardından vatandaşların elektrik faturaları neredeyse iki katına çıkmış bulunuyor. Elektrik faturalarını ödemek için çareyi ısınma desteğinde bulan vatandaşlar, özellikle son aylarda elektrik faturasından daha çok şikayet etmeye başlıyor. Konuyla ilgili önemli tüyolar veren uzmanlar ise, elektrik faturalarının nasıl düşürüleceğini açıklamış bulunuyor.

Elektrik faturaları Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyada da bir vatandaşın en ağır harcama kalemlerinden birini oluşturuyor. Özellikle yılbaşından sonra daha yüklü gelmeye başlayan elektrik faturaları sadece vatandaşları değil, uzmanları da harekete geçirmiş bulunuyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan İngiliz Uzman Rob Bohm, elektrik faturalarının nasıl düşürüleceğini ve evde en çok elektrik çeken cihazları açıklığa kavuşturuyor.

Bu Cihazlar Kapalıyken Bile Elektrik Çekiyorlar

Elektrik faturalarının artmasının ardından vatandaşın cebini rahatlatacak açıklamalarda bulunan İngiliz Uzman Rob Bohm, elektriğin tasarrufu ve enerjinin sürekliliği için önemli tüyolar verdi. Kapalı olduğu durumlarda bile elektrik çeken cihazlar olduğuna dikkat çeken Rob Bohm, kullanılmadıklarında bile enerji tüketen bu ev aletlerine ‘vampir cihazlar’ olarak nitelendirdiğini açıkladı. Bu cihazların elektrik faturalarına önemli bir yük bindirdiğini belirten Rob Bohm, bir elektrik faturasının yüzde 23’ünün bu cihazların oluşturduğuna dikkat çekti. 57 yaşındaki Uzman Rob Bohm, konuyla ilgili açıklamalarında; “Her yerde vampirler var. Bunlar, evinizin her yerinde elektrikli aletler, şarj cihazları hatta ışıklar olabilir. Bunlar, siz kapalı olduklarını düşündüğünüzde bile ana şebekeden güç çeken cihazlardır. Bireysel olarak çok pahalıya mal olmazlar, ancak zamanla yıllık elektrik faturanıza yüzlerce lira ekleyebilirler” diye vatandaşları uyardı. Öte yandan bu cihazlar ile ilgili alınabilecek olan önlemleri de açıklayan Rob Bohm, elektrikte tasarruf için önemli tüyolar verdi.

Elektrik Faturalarını Düşürmek İçin Bu Cihazlara Dikkat!

İngiliz Enerji Uzmanı Rob Bohm, yeni nesil LED ekranlı televizyonlar için vatandaşları uyardı. Kapalı olduğu anda bile bu televizyonların enerji tükettiğine dikkat çeken Rob Bohm, LED ekranlı televizyonların muhakkak, şebekeden çekilmesi gerektiğini açıkladı. Öte yandan diğer elektrik tüketen cihazları da açıklayan Rob Bohm; “Telefon şarj fişleri, telefonunuzu şarj etmeseler bile sürekli olarak enerji çeker. İçlerinde, fişe takılı oldukları her zaman çok az miktarda güç kullanan bir transformatör var” dedi.

İlgili Makaleler