Sağlık

Uzmanlar uyardı dikkat edin! Ülkede yeni virüs alarmı verildi: Bu hastalık korona virüsten daha sinsi çıktı!

2019 yılının sonu itibariyle tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirus yavaş yavaş etkilerini azaltmaya başlamışken yeni bir haber İngiltere’den geldi. İngiltere’de Corona virüse benzeyen bir semptom ile karşılaşıldı. Hastaneler bu virüsten kaynaklı semptomlarla gelen hastalarla doldu taştı.

İngiltere’yi kasıp kavuran Türkiye’de ise birkaç kişide görülmeye başlayan yeni virüs salgını için henüz acil durum uyarısında bulunulmadı. Fakat virüsün şikayetleri corona virüse benzese de yapılan testlerde hasta vatandaşlar negatif çıktı.

YENİ VİRÜSÜN BELİRTİLERİ NELERDİ?

Ülkenin farklı bölgelerinde soğuklar artmaya devam ediyor. Özellikle İngiltere kara kışa teslim olmuş durumda. Corona virüse benzeyen farklı semptomlar gösteren ve ülkeye etkisi altına alan bir hastalık yayılmaya başladı. Bu hastalık Türkiye’de de yavaş yavaş görülmeye başlandı. Hastalığın belirtileri corona virüse az çok benziyor. Fakat yapılan testler süreçte kişiliğinin sağlıklı olduğunu gösteriyor.

Yeni virüsün insanlara sebep olduğu belirtiler arasında; burun tıkanıklığı, nefeste nefes almada zorluk, şiddetli baş ağrısı ve öksürük ile kendini ortaya çıkarıyor. Sosyal medya hesapları üzerinden pek çok kullanıcı yaşadıkları bu yeni hastalık sürecine yönelik paylaşımlar yapmaya devam ediyor. Her ne kadar Corona virüse benzese dahi net olarak kişilerin Corona virüs kaptığı yapılan testlerde ortaya çıkarılmıyor.

HALKTAN TEPKİLER GECİKMEDİ!

Öte yandan uzmanlar bu konu üzerine uyarıyor. Bulaşıcı olduğu söyleniyor. Geçtiğimiz yıllarda soğuk havalarla başlayan klasik grip salgınının ötesinde daha şiddetli ve zor geçtiği söyleniyor. İngiliz haber spikeri Dan Walker konu üzerine de bir paylaşımda bulundu: “Bilim dışı bir problem. Şu ana kadar en kötü ve uzun soluklu soğuk algınlığı denebilir” yorumunda bulundu. Pek çok sosyal medya kullanıcısı ise yaşadığı durumu paylaştı:

“Tam hastalık bitti diye düşünürken yeniden semptomlarını gösteriyor” diyen bir sürü kişi oldu. “Günün belirli bir kısmında çok iyiyken belirli bir dönemde Boğaz ağrısı ve öksürük ile kendilerine çok yorgun hissettiklerini” ifade ettiler. Öte yandan aşılara dikkat çekildi.

GRİP AŞISI ÖNERİSİ GELDİ!

Uzmanların açıklamaları bir hayli ilginç. Liverpool yerel tıp komitesi sekreteri tarafından konu üzerine bir açıklama geldi: “Yılın bu zamanlarında soğuk algınlığı şikayetleri gittikçe artış gösteriyor. İnsanlar tedavi olmadan kendiliğinden bunu atlatabiliyor. Covid- 19 aşısını düzenli olunması öneriliyor. Kış aylarında sağlıklı kalmak isteniyorsa yardımcı olabilmesi için grip aşısı da yaptırabilmek mümkün” yorumunda bulundu.

İlgili Makaleler