Gündem

Vaka Sayıları Yükseldi ! Yeni Covid-19 Tedbirleri Açıklandı

Ülkemizde son zamanlarda corona virüsü vaka sayıları yükselmeye başladı. Bundan dolayı peş peşe önlemler alınıyor. Bu doğrultuda düğünler başta olmak üzere kalabalık oluşumuna sebebiyet verecek tüm organizasyonlara yasak getirildi.

Dünya ile birlikte Türkiye’yi de yeniden etkisi altına alan korona virüse karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta düğünler süre olarak kısıtlandı ve birçok ilimizden tam yasak haberleri gelmeye başladı. Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri, vaka sayılarının artması nedeniyle bazı kısıtlamaların yeniden gelebileceğini ifade etmişti.

ORGANİZASYONLAR YASAKLANDI

Konya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Vahdettin Özkan başkanlığında bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında bazı kararlar alındığı belirtilerek il genelinde kafe, restoran, lokanta, çay bahçesi gibi işletmelerde ikramlı veya ikramsız düğün, sünnet düğünü, nikah, nişan, kına, çetnevir gibi organizasyonların yasaklandığı belirtildi.

Bununla birlikte toplu olarak yapılacak doğum günü partileri, hasta ziyaretleri, mevlit programları, aile ve akraba toplantıları, gün gezmeleri, okul gezileri, her türlü sosyal içerikli kahvaltı ve yemek etkinlikleri, tanışma ve kaynaşma programları, kermes etkinlikleri gibi kalabalık oluşumuna sebebiyet verecek bütün organizasyonların yasaklandığı kamuoyu ile paylaşıldı.

Belirtilen bu tedbirlere uymayanlarla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verileceği, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı ifade edildi.

İlgili Makaleler