Ekonomi

VakıfBank müşterileri için duyurdu: Kartların üstünde bu bilgiler yer almıyor!

VakıfBank müşterileri için bir yenilik açıklamasında bulundu. Banka tarafından yapılan açıklamada yeni dijital kartı Click Kart’ın üzerinde, kart numarası, son kullanım tarihi ve CVV bilgileri yer almadığı belirtildi. Yeni kartlar sayesinde kayıp ve çalıntı durumlarında da müşterilerin hesabı daha güvenli durumda olacak.

Corona virüsü salgını sürecinde nakit para yerine kart kullanımları arttı. Bu nedenle bankalar da dijital uygulamalara geçiş sürecini hızlandırdı. Son olarak Vakıfbank, Mastercard iş birliğiyle gerçekleştirdiği yeni dijital kartı Click Kartlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kartı hemen kullanma imkanı sunuyor

Dijital kartların üzerinde kart numarası, son kullanım tarihi ve CVV bilgileri yer almıyor. Sadece isim ve soyisim bulunan kartlar ile fiziki POS cihazlarında mobil temassız ödeme ve QR ödemeyle kartı hemen kullanma imkanı bulunuyor.

Ayrıca Click Kart, lansmana özel bankadan ilk kez kredi kartı alacak ilk 20 bin müşteriye, yapacakları 100 TL ve üzeri internet alışverişlerinde 50 TL indirim fırsatı tanınacak.

İlgili Makaleler