Gündem

Vakıfbank’tan Kentsel Dönüşüme Büyük Destek: 1 Milyon TL Birden! Evi Kentsel Dönüşümde Olan Herkes Yararlanabiliyor! Üstelik Bu Krediler…

Kentsel dönüşümün son sürat devam ettiği Türkiye’de daha sağlıklı yapılara kavuşulabilmesi ve vatandaşın evlerini daha sağlam bir şekilde inşa edebilmesi için destek vermeye devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yeni bir protokole imza attı.

Kamu bankalarından biri olan Vakıfbank ile yeni bir kredi protokolüne imza atmış olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, vatandaşların kentsel dönüşüm kapsamında ihtiyacı olan nakit sıkışıklığını giderebilmesi için faiz desteği vereceğini açıkladı. Bu bağlamda sıfıra yakın faiz oranları ile kredi sağlamaya başlamış olan Vakıfbank, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın faiz destekli kredisinden yararlanabilecek olan kişileri de açıkladı.

Kentsel Dönüşüm Kredisinden Yararlanma Şartları Neler?

Kentsel dönüşüm ile ilgilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında, afet tehdidi ve riski altında bulunan yapıların dönüştürülmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların kredi desteği için Vakıfbank ile bir protokole imza atmış bulunuyor. Bu protokol kapsamında; konutlarını yeniden inşa etmek isteyen hak sahipleri, riskli yapılarda en az 1 yıl oturan kiracı veya sınırlı ayni hak sahipleri ile konutu riskli yapı olarak tespit edilen ve farklı bir konut almak isteyen ev sahipleri Vakıfbank’tan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı faiz destekli konut kredisinden uzun vadeler ile kolaylıkla yararlanabiliyor.

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi Faiz Oranı Kaç?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı destekli olarak kentsel dönüşüme kredi sağlayan Vakıfbank, devletin sağladığı faiz oranını düşmesi nedeniyle oldukça uygun faiz oranlarından kentsel dönüşüm kredisi veriyor. Bu bağlamda sağlanan kredilerin faiz oranları ise, konutun verimlilik sınıfına göre değişiklik gösteriyor. A sınıfı verimlilik grubundaki konutlara yüzde 0,88 oranından faiz sağlayan Vakıfbank, B sınıfı verimlilik grubundaki konutlara yüzde 0,92; standart grupta yer alan konutlara ise yüzde 0,96 oranından krediler ile destek veriyor. Gayrimenkulün riskli alanda bulunması şartının yerine getirilmesi halinde her bir hak sahibi için 200 bin TL olarak kullanılabilecek olan Vakıfbank kentsel dönüşüm kredisi, paylı hak sahipleri için 1 milyonu aşmayacak şekilde, 200’er bin TL olarak kullanılabiliyor.

İlgili Makaleler