Genel

Vali’den corona virüsü açıklaması: Vaka sayısı arttı, bayramdan sonra…

Malatya Valisi Aydın Baruş, 1 Temmuz'dan sonra corona virüsü vakalarında sürekli bir artış görüldüğünü açıkladı. Kurban Bayramı’nda gerekli tedbilerin alınması gerektiğini vurgulayan Vali Baruş, “Bayramdan sonraki süreç bizim için zor geçebilir." İfadelerini kullandı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, basına önemli açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı ve ildeki güncel durumu değerlendiren Baruş, 1 Temmuz’dan sonra sürekli bir artış yaşandığını ifade etti. Kurban Bayramında gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda bayramdam sonraki sürecin daha zor geçebileceğini ifade eden Barış,” 2 gündür, günlük 100’lü rakamları aşan hasta sayılarına ulaştı. Toplam vaka sayımız 2 bini geçti. Şu an aktif takip edilen 1000 civarında hastamız var. Maalesef 44 vatandaşımızı koronavirüs salgını nedeniyle kaybettik. 6 binin üzerinde vatandaşımız pozitif vakanın temasçısı olarak evlerinde izole edildi. Hasta sayılarında da anlaşıldığı üzere artık neredeyse hepimizin çevresinde en az bir tane koronavirüs hastalığına yakalanmış veya geçirmiş bir tanıdığımız var.” İfadelerini kullandı.

Kişisel tedbirlere dikkat edilmeli

İlde yaşayan vatandaşlardan kişisel tedbirlerine dikkat etmelerini isteyen Baruş, “Maske kullanımı, sosyal mesafenin korunması ve temizlik hususları önceliğe alınmalı. Fiziksel temas ve sosyal mesafe kuralına uymama şu an en zayıf noktamız. Özellikle gençlerimiz, aynı aile içinde yaşayan vatandaşlarımız, bu hususa dikkat etme durumundalar. Kurban Bayramında kendimizi ve yakınlarımızı kurban etmeyelim, biz gerekli tedbirleri almazsak, bayramdan sonraki süreç bizim için zor geçebilir.” Açıklamasını yaptı.

İlgili Makaleler