Gündem

Valilik Duyurdu: O İlimizde Corona Virüsü Vaka Sayısı Arttı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez çok önemli açıklamalarda bulundu. Bilmez açıklamalarında kentteki vaka sayısında artış olduğunu ifade ederek İran'da ilk vakalar açıklanınca endişe duyduklarını belirtti.

İpekyolu ilçesinin Ortanca Mahallesi, 6 kişinin corona virüs testinin pozitif çıkması üzerine 5 Mayıs’ta karantinaya alındı. Sağlık ekipleri tarafından mahallede sağlık taraması ve test alma çalışmaları başlatıldı. Virüs tedbirleri olmasına rağmen mahallede taziye kuruldu. Aile üyeleri ve mahalle muhtarı hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve muhtar görevden uzaklaştırıldı.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez açıklamalarında kentteki son durumu paylaştı. Mehmet Emin Bilmez açıklamalarında İran’da vaka tespit edilince tüm Türkiye’nin ve kendilerinin bu hastalığın İran’dan Van’a, Van’dan da Türkiye’ye yayılabileceğiydi. Bu nedenle sınırda alınabilecek tüm önlemleri almaya başladıklarını bununla ilgili herhangi bir olumsuz yaşamadıklarını vurguladı. Ayrıca Bilmez açıklamalarının devamında vakaların büyük bir kısmı İstanbul’dan buraya gelen ve ilk vakanın da İstanbul’a düğüne giden bir kişi olduğunu belirterek “7 kişi gitmişlerdi ilk pozitif vaka onlarda çıktı. O kişi de vefat etti Allah rahmet eylesin” dedi.

Mehmet Emin Bilmez açıklamalarında Van’ı sıkıntıya sokan durumun İstanbul’dan gelip 14 gün karantinada kalması gereken kişilerin kurallara uymamasından kaynaklandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Orada İstanbul’dan gelenleri sakladılar. Sağlık ekiplerine yardımcı olmadılar. Orda 50 vakamız oldu. Sonra Cevdet Paşa Mahallemizde yine vefat eden bir hemşerimizin cenazesi yani aile bireylerinin toplandıkları bir ortamda bir bulaş oluştu ve 25 kişi bu hastalığı kaptı. Aslında bizim son zamanlarda günlük hiç vakamız olmadı, Ortanca’dan ciddi bir sıkıntı yaşadık. Güvenlik güçleri taziyelerin olmayacağı defin işinin de en az kişiyle yapılacağı uyarısında bulunuyor.

“GÜNDEN GÜNE ARTIŞ OLDU”

29 Nisan’da bir ölüm gerçekleşince aile üyeleri 4 defa ziyaret edilip uyarılmış fakat akşam ailenin toplanan fertleriyle komşu köylerden gelenlerle birlikte köyde iftar programı düzenlemişler. Sonraki gün onlardan biri rahatsızlanıp hastaneye başvurunca filyasyon çalışmasıyla bu yemeğin düzenlendiği ortaya çıktı. İlk gün bir vakamız vardı ama daha sonra 5 oldu 6 oldu 10 oldu ve günden güne artış oldu. Ve bugün vaka sayımız 101’e çıktı. Aileden de doğru bilgiyi alamadık ve gizleme yolunu seçtiler. Ve kamuoyundan destek bekledik.

“5 BİN 123 KİŞİ TESPİT ETTİK”

Burada pozitif çıkan sayıları kamuoyuyla paylaşıp o taziyeye giden ve onlarla teması olanları sağlık ekiplerimiz istihbari bir çalışma yaparak emniyet ve jandarmadan da ciddi bir destek alarak çalışma yürüttüler. Daha sonra ekiplere yardımcı olmaya çalışanlarda çok oldu. Orada yaşayanlar da işin ciddiyetini anlayınca bizlere yardımcı olmaya başladı. Şu anda geldiğimiz noktada 5 bin 123 kişi tespit ettik. Bunları hepsini izole ettik. Sağlık taramaları da devam ediyor.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler