GenelGündem

Van 5.4’lük depremle sarsıldı!

Van’da saat 13:03’de deprem meydana geldi! 5.4 şiddetinde ki depremle sarsılan Vanlılar büyük panik yaşadı. Uzun süredir Doğu Anadolu Fayı hattında bir hareketlilik vardı. Bugün meydana gelen Van’daki deprem, bu hareketliliğin devam ettiğini gösterdi.

Van’ın Özalp ilçesinde bugün saat 5,4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Malatya, Elazığ ve sonrasında Bingöl’de meydana gelen deprem Van’a kadar uzandı. Van’da gelen 5,4 şiddetinde orta ölçekte meydana gelen deprem, Doğu Anadolu Fay hattında ki hareketliliğin devam ettiğini gösterirken, uzmanlardan uyarılar peş peşe geldi.

VAN’DA DEPREM

Van’dan gelen deprem sonrası görüntülerde halkın büyük bir panik yaşadığı görüldü. Daha öncede Van Başkale’de 5,9 şiddetinde bir deprem meydana gelmiş bu deprem birçok evin yıkılmasına ve birçok vatandaşımızın can kaybına neden olmuştu. Bugün meydana gelen 5,4’lük deprem, yerin sadece 6-7 Km altında olması nedeniyle sarsıntı daha fazla hissedildi.

Deprem, Van çevresi illerde hissedilirken İran’dan da hissedildiği belirtildi. Deprem yaklaşık 20 saniye civarında sürdü.

VAN VALİSİNDEN İLK AÇIKLAMA

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez “Şu an için depremin merkez üssü Özalp ilçesinden bildirilen bir hasar yok. Ekiplerin araştırması sürüyor.” açıklamasında bulundu.

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamada şu bilgiler verildi;

”Van’da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, ilgili kurumlarla yapılan haberleşmeler sonucunda, ilk belirlemelere göre Gürpınar ilçesi Elaçmaz Mahallesi’ndeki birkaç evde hasar oluştuğu belirlenmiştir.” denildi.

İlgili Makaleler