Ekonomi

Vatandaş Merakla Bekliyordu! Asgari Ücret Saat Kaçta Açıklanacak?

Vatandaşın gözü artan zamların ardından açıklanacak 2022 asgari ücret kararına çevrildi. Milyonlarca asgari ücretli çalışan vatandaşın heyecanla beklediği karar için Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3 kez toplantı yaptı. Toplantılarda henüz netleşen bir karar olmadı. Merakla beklenen “asgari ücret ne zaman açıklanacak?” sorusuna bir cevap geldi. Asgari ücret toplantısında sona gelindi. İşte detaylar…

Asgari Ücrette Sona Gelindi!

A Haber’in iddiasına göre, Asgari ücretle ilgili 4. ve son toplantı bugün saat 11:00’da Çalışma Bakanlığı’nda gerçekleşecek. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen üç toplantı sonrası henüz netleşmeyen asgari ücret için gözler bugüne çevrildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretle ilgili, “Ciddi bir asgari ücret artışı sağlayacağız, çalışanlarımız için bayram havası yaratacaktır.” ifadesini kullanmıştı. Kulislerde dolaşan iddialara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 Bin TL’nin altına düşmeyin ifadelerini kullandığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde ay ortasına doğru açıklanacak ifadesi üzerine bugün saat 11.00 ‘de yapılacak toplantı sonrası önemli bir açıklama bekleniyor.

İlgili Makaleler