Gündem

Vatandaşların Ara Zam Talebi Onaylandı! Memur, Emekli, Asgari Ücretli Fark Etmiyor, Herkese Verilecek! Temmuz’u Bekleyin! Tamı Tamına Yüzde…

Artan enflasyona karşı maaşları günden güne eriyen emekli ve asgari ücret ile çalışan vatandaşlar, ara zam talebinde bulunurken; halihazırda Temmuz ayında ara zam alacak olan memur ve memur emeklisi vatandaşlar da toplu sözleşmenin üzerine ne kadar ek zam alacağını merak eder hale geldi. Herkesin beklediği ara zam müjdesi AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan gelirken; açıklanan son enflasyon rakamları da alınacak ara zammı netleştirmeye baştı.

Bir süredir tüm dünyayı sarmış olan küresel enflasyon çalışanların da emeklilerin de maaşını günden güne yer bitirir hale geldi. Ulaşımdan gıdaya; faturalardan kiraya her harcama kaleminde kendisini adeta alev alev hissettirmeye başlamış olan enflasyon, ara zam talebini de zorunlu hale getirdi. Yılın ikinci yarısının başlangıcı olan Temmuz ayında ara zam verileceğinin sinyalini son veren isim yaptığı açıklamalar ile AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu oldu.

Memur ve Emekli Maaşı Ara Zammı İçin Gözler Temmuz Ayına Çevrildi

Günden güne giderek daha da korkunç bir tablo çizmeye başlayan enflasyon rakamları mart ayının rakamlarının da TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte yıllık enflasyonu yüzde 61,14’e yükseltti. Haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından zam alacak olan memurlar ve emekliler için geri sayım başlarken; enflasyonun özellikle memur ve memur emeklileri için refah payı oluşturacağına kesin gözüyle bakılmaya başlandı. Hali hazırda yüzde 30,5 zam almış olan ve Temmuz ayında yüzde 7,5 zammı garantileyen memur ve memur emeklilerin enflasyonu farkını alıp almayacağının ise, Temmuz’un başında TÜİK tarafından açıklanan rakamlar ile belli olacağı öğrenildi. Öte yandan SGK Ve Bağ-Kur emeklisi olan vatandaş için Temmuz’da açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon rakamları üzerinden zam yapılacağı belirtildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan Asgari Ücret Ara Zammına Yeşil Işık

Birkaç yıldır yılın başında zam alan asgari ücretlinin enflasyona yenilmemesi için ara zam talebine hükümet cephesi yeşil ışık yakmaya başladı. AK Parti Grup Başkanvekilleri arka arkaya ara zam sinyali verirken; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari cürette ara zammın mümkün olmadığını dile getirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yeşil ışık yaktığı asgari ücretliler için ara zam tartışmalarına son dahil olan isim ise AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu oldu. Akbaşoğlu gerçekleştirdiği açıklamalarda EYT yasası ve 3600 ek gösterge çalışmalarının devam ettiğini ifade ederken; konuyla ilgili de “Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz’da Memur ve emeklilere maaş artışı yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlgili Makaleler