EkonomiGündem

Vergi Borcu Olanlar Dikkat ! Maliye Bakanlığından Açıklama Yapıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından vergi borcu hakkında açıklamalar yapıldı. Söz konusu açıklamada vergide "kanun yolundan vazgeçme" uygulamasına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından vergi de “kanun yolundan vazgeçme” uygulamasına ilişkin açıklama yapıldı.

MALİYE BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Söz konusu açıklamada “Kanun yolundan vazgeçme” kapsamı; vergi ve ceza ihbarnamesine karşı süresinde açılan davalarda, vergimahkemesince verilen istinaf yolu açık kararlar ile bölge idare mahkemesince verilen temyiz yolu açık kararlar (Danıştay’ın bozma kararı üzerine verilen kararlar hariç) şeklinde belirtildi.

“Kanun yolundan vazgeçme” 7194 sayılı kanunla vergisistemine eklenen, vergive cezaların yargı denetimine götürülmesinden vazgeçme anlamına geliyor. Bu konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Vergi de Kanun Yolundan Vazgeçme
Kanun Yolundan Vazgeçme

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan vergi usul kanunu genel tebliğiyle, 7194 sayılı yasayla düzenlenen konuya ilişkin hükümlerden yararlanmak için gereken şartlara açıklık getirildi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir