Ekonomi

Volkswagen Yeni Amarok yepyeni özellikleriyle tanıtıldı! Türkiye pazarına ne zaman açılacak?

Alman devi Volkswagen, yeni Amarok modelini tanıttı. Yeni nesil pick-up modeli Amarok, ilk tanıtımında dikkatleri çekmeyi başardı. Yeni özelliklerin entegre edildiği Amarok, yeni modelinde kendisiyle özdeşlemiş olan ayırıcı özelliklerini ise korudu. Dikkat çeken Volkswagen Yeni Amarok’un 2022 yılsonunda Güney Afrika bölgesinde, 2023 ilk çeyrek sonunda ise Türkiye ve Avrupa bölgelerinde pazara sunulması bekleniyor. İşte detaylar…

Yeni Amarok Ne Sunuyor?

Türkiye’de yaklaşık 25 bin adet ve dünya genelinde 830 binden fazla satılan Volkswagen Amarok, heybetli görünümü ile yeni modeline kavuştu. Yeni Amarok’ta otomobil severlere “Style” versiyonu dışında iki versiyon daha sunuluyor. Off road özel tasarımı ile “PanAmerican” versiyonu ve özel tasarımı ile “Aventura” versiyonu sunulan Yeni Amarok’ta bu heybetli görüntüye katkı sunan yatay ve dik motor kaputu bulunuyor. Ayrıca tüm Amarok versiyonlarında standart olarak var olan entegre LED farlar ve radyatör ızgarası da Yeni Amarok’ta varlığını koruyor.

Araç İçi Genişletildi

Yeni Amarok’un 2022 yılsonunda Güney Afrika’da, 2023 ilk çeyrek sonunda ise Türkiye ve Avrupa’da pazara sunulması bekleniyor. Yeni Amarok versiyonlarında 10 vitesli otomatik şanzıman ve 4×4 çekiş sistemi (4MOTION) standart olarak yer alıyor. PanAmerican ve Aventura versiyonlarında sürücü ve ön yolcu koltukları elektrikli ve 10 yöne ayarlanabiliyor. Arka yolcu bölmesinde ise 3 yetişkin insanın konforlu şekilde seyahat edebileceği bir alan yer alıyor. Style versiyonlarda standar ArtVelorus koltuk kumaşı sunuluyor ve PanAmerican ile Aventura versiyonlarında deri kullanılıyor.

Gösterge Panelleri Büyütüldü

Ayrıca araç içinde standart sunulan 8 inçlik dijital gösterge panelinin Style ve daha üzeri versiyonlarda 12 inç olarak sunulduğu görülüyor. Bir diğer yandan bilgi ve eğlence sistemi için de tablet formatında 10 inç dokunmatik ekran sunulduğu, bunun da yine Style ve üzeri versiyonlarda 12 inçe yükseltildiği görülüyor.

İlgili Makaleler