Gündem

WhatsApp Kullananlar Dikkat; Artık Ücret Ödenecek! 14 Mayıs 2022 Tarihinden Sonra Ücretli WhatsApp Dönemi Başlıyor! Ayrıntılar…

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması haline gelmiş olan WhatAapp, yeni bir karar aldı. Bu yıl itibariyle dünya genelinde 2 milyardan fazla indirilen WhatAapp, şimdiye dek ücretsiz olarak sunduğu hizmetine abonelik sistemi getirdiği duyurdu. Teknoloji severleri yakından ilgilendiren WhatAapp abonelik dönemi ile ilgili detaylar da kurum tarafından geçtiğimiz gün paylaşıldı.

Türkiye’de de tüm dünyada olduğu gibi yaygın olarak kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatAapp uygulaması, mayıs ayı itibariyle ücretli hizmet vermeye başlayacağını duyurdu. Abonelik sistemine geçmiş olan WhatAapp, hem ücretli hem de ücretsiz versiyonlarının kullanıma açık olacağını açıkladı. Öte yandan WhatAapp abonelik sisteminde talep edilecek olan ücret de kurum tarafından açıklandı.

WhatsApp’ta Ücretli Abonelik Dönemi Başlıyor

Anlık mesajlaşma sağlaması ile bir hayli sevilen WhatAapp, her geçen gün kendisini geliştiren bir uygulama olması ile de kullanıcılarından tam not alan uygulamalar arasında yer alıyordu. 2014 yılında eski ismi Facebook yeni ismi Meta tarafından satın alınan WhatsApp uygulaması, kurulduğu günden bugüne kadar ücretsiz olarak hizmet vermesiyle de uygulama kullanıcılarının sık sık bu hizmetten yararlanmasını sağlamıştı. Yeni dönemde abonelik sistemine geçtiğini duyuran WhatsApp, 14 Mayıs 2022 tarihi itibariyle ücretli olan bir versiyonu da kullanıma açacağını açıkladı. Hala her geçen gün daha çok kullanılan WhatsApp’ın abonelik ücretinin ise aylık ortalama 1 Dolar ya da yıllık 10 Dolar olacağı öğrenildi. Her kullanıcının yararlanabileceğini ücretli aboneliğin kullanıcılara sunacağı yenilikler ve farklılar da belli oldu.

WhatsApp Ücretli Abonelerine Gelişmiş Hizmet Sunmayı Planlıyor

Geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği mesajlara ifade bırakma yeniliğinin ardından kullanıcılarından bir kez daha tam not alan WhatAapp uygulaması, bu kez ücretli abonelik yenilikleri ile kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Ücretli abonelikte özellikle WhatsApp uygulamasını aynı anda birkaç mobil cihazda kullanabilme özelliği sunacak olan WhatAapp, veri senkronizasyonu sağlamak adına bu yeniliği gerçekleştirmiş bulunuyor. Özellikle işletmelerin son derece işine yarayacak olan bu özelliğe ek birçok özelliğin de ücretli WhatAapp kullanıcıları ile buluşturulması bekleniyor. Öte yandan WhatAapp’ın ücretli abonelik satın alma dönemi yarın itibariyle başlıyor.

İlgili Makaleler