Gündem

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Numaralar internete yayıldı

Milyonlarca vatandaşın kullandığı WhatsApp uygulamasının açığı ortaya çıktı. WhatsApp'ın tıkla sohbet et özelliğini kullananların telefon numaralarının internete sızdığı öğrenildi.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile ilgili tehlikeli bir özellik gün yüzüne çıktı. Athul Jayaram isimli bir kullanıcı WhatsApp’taki telefon numaralarının Google’da listelendiğini fark etti. Numarayı kaydetmeden, yalnızca bir QR kod ya da bağlantı aracılığıyla hızlı bir şekilde sohbet oturumu başlatmayı sağlayan WhatsApp tıkla sohbet et özelliğini kullananların numaraları internete sızıyor.

Gizlilik ayarlarına bağlı olarak değişiyor

Athul Jayaram’ın bu keşfiyle hızlı sohbet linklerinin, Google botu tarafından indekslendiği ortaya çıktı. Ancak Facebook’tan yapılan açıklamada bunun bir hata olmadığı bildirildi. Telefon numaralarının internete yayılmasının asıl sebebinin WhatsApp’taki gizlilik seçeneklerinin ‘Herkes’ olarak ayarlanması olduğu açıklandı. Mesajlaşma uygulamasını ‘sadece arkadaşlar’ olarak kullanan kişiler rehberinde ekli olmayan kişilerin erişimine kapatmış oluyor.

İlgili Makaleler