Gündem

WhatsApp Kullanımı Yasaklandı Mı? Cumhurbaşkanlığından Açıklama Geldi

Kamu kuruluşlarında WhatsApp ve Telegram'ın yasaklandığı iddiası hakkında Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada bu iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Gündeme gelen iddialara göre kamu çalışanları WhatsApp ve Telegram gibi popüler iki mesajlaşma uygulamasını artık kamu görevleri için kullanamayacak. Bu gibi yabancı mesajlaşma uygulamaları yerine kurumun kendine ait mesajlaşma uygulaması kullanılacak.

Ayrıca gündeme gelen iddialara göre eğer kurumun mesajlaşma uygulaması yoksa, kamudaki mesai saatleri boyunca, çalışanlardan sunucuları kurum kontrolünde olan yerli mesajlaşma uygulamalarını kullanması istenecek. Yani yerli mesajlaşma uygulamalarına geçiş önceliği olacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI YALANLADI

Bu iddiaların ardından Cumhurbaşkanlığından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada bu iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan açıklamada “Rehberde ‘Anlık Mesajlaşma Güvenliği’ başlığı altında kurumsal veri ve haberleşme güvenliğinin sağlanması amacıyla yerli ve milli uygulamaların tercih edilmesi gerektiği belirtilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

İşte o açıklama:

İlgili Makaleler