Gündem

Whatsapp yeni güncellemesi ile gizlilik kalmayacak: Test sürümü topluluk ve gruplarda şaşırtan özellikleri ile dikkat çekiyor!

Popüler mesajlaşma uygulamaları arasında yerini alan WhatsApp günümüzde klasik mesajlaşmanın önüne geçerek onlarca kullanıcıya ulaştı. Her ay yeni bir özelliği ile daha kullanışlı ve bireysel kullanıcı odaklı yenilikleri ile dikkat çeken uygulama son olarak yeni özelliği ile topluluk kısmına özel bir farklılık sağladı.

WhatsApp’ın yeni güncellemesi hem mobil uygulamalarda hem de web arayüzünde kullanılabiliyor. Kısa süre önce getirilen topluluk kısmı farklı konularda aynı düşünceye sahip olan insanların bir araya geldiği bir alan olarak oluşturulmuştu. Topluluklar için özel bir duyuru grubu da oluşturuldu. Tüm bu yeniliklerin ardından asıl özelliğe geçiş yapıldı.

GRUP MESAJLARINDA FOTOĞRAF İLE MESAJ BİLDİRİMİ GİDECEK!

WhatsApp’ın yeni güncellemesi ile beraber duyuru grupları 5000 kişiye kadar ulaştırıldı. Karşılıklı etkileşim olmadan yalnızca takip edilen kanallar üzerinden bilgilendirme alınabilecek. Grup mesajlarında farklı kişilerin profil fotoğrafları da görülebilecek. Yapılan yeni güncelleme ile beraber kişi mesaj attığında mesajı gönderecek olan kişinin fotoğrafı da belirlenecek.

YENİ ÖZELLİK NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

Bu yeni özellik sayesinde çoklu gruplarda kişilerin rahatlıkla ayırt edilebilmesini sağlayacak. Mesaj attığı halde rehberde kayıtlı olmayan kişiler, gruplarda bilinmeyen ve tanınmayan yabancı kişilerin profilleri üzerine tıklamaya gerek kalmadan mesaj geldiği anda kişinin profil fotoğrafı da iletilmiş olunacak. Bu yeni güncelleme şu anda İOS kullanıcıları tarafından test aşamasında. Kısa bir süre sonra tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

WHATSAPP’TAKİ SON YENİLİKLER NELERDİR?

Whatsapp uygulaması üzerinde yapılan son güncellemeler deneme sürümü tamamlanarak tüm kullanıcılara sunulan yeniliklerdi. Şirketin son güncellemesi dosya boyutunu artırmak oldu. Özellikle masaüstü sürümü aktif hale getirildikten sonraki en gerekli uygulamaydı. Şirketlerin dosya alışverişini hızlandıran boyut artırımı 2 GB’a yükseltilmişti. Gruplardaki kişi sayıları da 512’ye çıkarıldı.

İlgili Makaleler