Gündem

Yasak kalktı, tatilciler Muğla’ya akın etti!

Corona virüsü tedbirleri kapsamında 31 ile giriş ve çıkışlar yasaklanmıştı. Vaka sayısının azalması ve normalleşme adımlarının atılmaya başlanması ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla’nın da içinde bulunduğu 7 il için kısıtlamanın sona erdiğini duyurdu. Bu açıklamanın ardından tatilciler Muğla’ya akın etti.

Türkiye’de corona virüsü tedbirleri kapsamında 31 ile seyahat yasağı getirilmişti. Ancak vaka sayısında yaşanan düşüş ve iyileşen sayısında görülen yükselme ile birlikte bu 7 ilde yasak kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Komisyon Toplantısı ardından yaptığı açıklamalarda, “31 ilde uygulanan şehirlerarası giriş-çıkış sınırlandırmasını, ilk etapta, bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Bu illerimiz, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla’dır. Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacak, gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş-çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.” İfadelerini kullanmıştı. Muğla’da yasağın kalktığını öğrenen tatilciler ise bu durumu fırsat bildi.

Sürücü ve yolcuların ateşleri ölçüldü

Bugün Muğla’nın giriş ve çıkışlarında yoğun trafik meydana geldi. Yaklaşık 4 kilometrelik araç kuyruğu oluştuğu belirtilen il girişinde araçlardaki sürücü ve yolcuların ateşleri ölçüldü. Ekipler tarafından yapılan sağlık kontrolünde ateşi 37 derecenin üzerinde olan vatandaşlar ambulansla tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Yaz ayını kendi illerimizde geçirmeye çalışalım

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından Muğla’ya girişler ile ilgili olarak, “Misafirlerimizi steril bir ortamda kucağımızı açmış bir şekilde bekliyoruz. Yazın misafir kabul eden bir ev sahibi gibiyiz. Her şeyimizi ona göre hazırlıyoruz. Hem kendi sağlığınızı hem de burada yaşayanların sağlığı için çok dikkatli olmamız gerekiyor. Mümkün olduğu kadar yaz ayını kendi illerimizde geçirmeye çalışalım. Turizme de ihtiyacımız var. Muğla’ya geldik, her şey bitti, her türlü teması yaparım, eskisi gibi küçük masalarda dört kişi oturup, ağız ağza sohbet edilemeyeceğini bilmemizde yarar var. İlimize gelen ikinci konut sahibi olan hemşerilerimizin ihtiyaçları olmadığı zamanlarda dışarıya çıkmamalarını rica ediyorum. Felaketi en az zararla kapatalım ve sağlıklı günlerde kucaklaşalım” ifadeleri kullanıldı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler