Gündem

Yaşlılar sokağa çıkma yasağına uymuyor!

Dün İçişleri Bakanlığı 81 ile gönderdiği genelgede 65 yaş üstü vatandaşların ve kronik rahatsızlığı bulunanlara sokağa çıkma yasağı getirildiğini bildirmişti. Gece saat 24:00’da uygulanmaya başlayan yasağa yaşlılar uymadı. İstanbul’da cami avluları ve ara sokaklar yaşlılarla dolup taştı.

Corona virüsü salgını Türkiye’de 21 kişinin ölmesine neden oldu. Hayatını kaybedenlerin yaşlı ve bağışıklık sistemi düşük olan vatandaşlar olduğu açıklandı. Virüs salgınında yaşanacak daha fazla can kaybını önlemek ve risk grubundaki vatandaşları korumak için dün flaş bir karar alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından bildirilen kararda 65 yaş üstü vatandaşların ve kronik rahatsızlığı bulunanların evden çıkması yasaklandı. Ancak İstanbul’da yaşlılar yasağa uymadı.

Dışarı çıkmayın dediler ama çıktım

Beyoğlu Kasımpaşa’da 65 yaş üstü vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren sokağa çıktı. Cami avluları ve ara sokakları dolduran yaşlıların bu görüntüsü, görenleri şaşırttı. Akülü aracıyla sokaklarda gezen bir vatandaş konu hakkında yaptığı açıklamasında, “84 yaşındayım, karşı sokakta oturuyorum. Bir şeyler aldım da, korkmaktan cana bir şey olmaz ama tabi ki endişeliyiz. Dua ediyorum başka bir şey yok. Dışarıya çıkmayın dediler ama çıktım hava alacağım. Ekmek, tavuk ve içecek aldım” dedi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir