Ekonomi

Yatırımcıların yeni gözdesi belli oldu: Altını tahtından indiren Gümüş 2023 yılında yüzleri güldürecek!

Yeni yıl yaklaşıyor. Yatırımcılar altın, gümüş ve dolar kuruna yönelik incelemelerini sürdürüyor. Yılbaşı ile yıl sonu arasındaki farklılıklar değerli madenlere yönelik yapılan yatırımlardan elde edilen kârı ortaya koyuyor.

Yeni yılda uzmanların ve analistlerin hedefinde altını dahi aşan yepyeni bir yatırım aracı geliyor. Hızlı yükselişi altını geride bırakan 2022 yılının rekortmeni gümüş 2023 yılına damga vuracak.

TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN ZİRVEDE!

Analizlerin yorumlarına göre önümüzdeki yıl altın ve gümüşte ciddi bir veri artışı olacak. Yatırımcısı büyük kazançlar elde edebilecek. Ancak son iki yıldır her ne kadar arka planda olsa dahi 2023’te altını dahi geçecek gümüş yeniden popülerliğini korumaya başladı.

Bulunulan ortamda tekniksel açıdan yapılan analizlere göre 2022 hareketliliğini yerini 2023’e bırakıyor. Gümüşün 2022’de yaşanan tüm politik küresel çaplı olumsuzluklara rağmen gösterdiği performans dikkatlerden kaçmıyor. Bunca karışıklığın olduğu bir yılda yükselişinde trendi yakalayabilmesi analistler için 2023’ü daha olumlu hale getiriyor.

ANALİSTLER 2023 GÜMÜŞ  TAHMİNLERİNİ TEK TEK PAYLAŞTI!

2022 yılına adım atıldığı andan itibaren Spot gümüş %3 oranında artış yaşadı. Onsta 23.80 dolara ulaşıldı. Spot altın ise yatay serini koruyarak 1815 dolar bandında seyretti. Colins uzmanı Everett Millman uzman olarak gümüş yatırımcılarına yönelik görüşlerini ifade etti: “Mevcut seviyeden daha yüksek bir potansiyeli bulunuyor” dediği konuşmasında gümüşün altına yönelik daha iyi bir performans sergileyebileceğini söyledi.

Gümüş uzun bir süredir fiziki arz sıkışıklığı yaşıyor. 2023 yılında bu kendine daha çok hissettirebilecek. Özellikle analistlerin hedefinde FED’in açıklamaları yer alıyor. FED’in faiz artırımını yavaş yavaş sona erdirdiğine yönelik açıklamalarda bulunması gümüşün yükselişini destekliyor. Ekonomik toparlanma sürecinde gümüşe ek bir destek sağlayacak endüstriyel kullanımlar yer alıyor. Commerzbank analisti Fritsch 2023 yılı öngörüsünde gümüşün onsunu 25 dolar olarak tahmin etti. Millman’ın 2023 yılı hedefinde ise 28 ile 30 dolar arası yer alıyor.

İlgili Makaleler