Gündem

Yatırımcının Yeni Gözdesi Arsa Oldu! Arsa Satışlarında Yüzde 30 Oranında Artış Yaşandı!

Konut fiyatlarında meydana gelen artışların ardından arsa ve arazilere olan talepte artışlar yaşandı. Arsa ve arazi fiyatları, geçen yıla göre yüzde 29,2 oranında artış yaşarken, yüzde 131 oranında artış ile 81 il arasında en çok fiyat artışı yaşanan il Antalya oldu.

Küresel anlamda etkili olan pandemi ile birlikte konut fiyatlarında ciddi artışlar yaşanması ile birlikte arsaya olan ilgi de önemli oranda arttı. Tasarruflarını enflasyonun eritici etkilerinden korumak isteyen yatırımcılar, hem kısa sürede kazanca çevrilebilmesi nedeni ile hem de konuta göre daha ulaşılabilir olması nedeni ile yatırım tercihini arsa ve araziden yana kullandı.

Kısa Sürede Yatırım Aracı oldu

TÜİK tarafından açıklanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verileri esas alındığında, arsa ve arazi satışında bir önceki seneye göre yüzde 29,6 oranında bir artış gerçekleşti ve 1 milyon 528 seviyesine gelindi. Gerçekleşen bu satışların 480 bini arsa olurken, 722 bin tanesi ise tarla oldu.

Aynı dönemin verilerine göre konut satışında ise yüzde 0,5 seviyesinde bir azalma gerçekleşti ve toplam konut satışı 1 milyon 491 bin 856 oldu. Arsa ve tarlaya yönelik bu ilgi, önceki dönemlerde yıllık olarak değişime uğrayan fiyatların, aylık olarak güncellenmesine sebep oldu.

Antalya İlk Sırada Yer Aldı

Yapılan araştırmaya göre, arsa ve tarla fiyatlarındaki en yüksek artış Antalya ilinde gerçekleşti. Antalya’da bulunan arsa ve tarlaların fiyatında yüzde 131 oranında bir artış meydana geldi ve metrekare başına arsa fiyatı bin 923 TL oldu.

Arsa ve tarla fiyatlarındaki artışta ilk sırada olan Antalya’nın ardından en çok fiyat artışları sırası ile İzmir, Muğla ve İstanbul’da meydana geldi.

İlgili Makaleler