Gündem

Yatırımcının Yüzü Gülmüyor; Bitcoin ve Ether Dibi Görecek! Almadan Önce Mutlaka Buraya Kulak Verin! Önümdeki Günlerde…

Son dönemlerin popüler yatırım araçlarından biri olan kripto para piyasaları Amerikan Merkez Bankası (FED)’nın kararının ardından aşağı yönlü harekete geçen borsalar arasındaki yerini aldı. Üzerinde FED baskısı olan Bitcoin ve Ethereum için konuşan kripto borsası BitMEX’in kurucu ortağı Arthur Hayes ise, kripto para piyasası yatırımcılarını uyardı.

Kripto para piyasasının en büyük hacimli kripto para birimi Bitcoinde haftanın ilk gününde yaşanan yüzde 2,38’lik kayıp ve Ethereum’de yaşanan yüzde 4,69’luk gerileme kripto yatırımcılarını endişelendirmeye başladı. Bu gerilemenin nedenlerini ve ne zamana kadar süreceğini açıklayan bir yazı kaleme alan kripto borsası BitMEX’in kurucu ortağı Arthur Hayes ise, yatırımcıların dikkat etmesi gereken seviyeleri ve gerilemenin devam edeceği seviyeleri ayrı ayrı açıkladı.

BitMEX’in Kurucu Ortağı Arthur Hayes Kripto Piyasalarındaki Haraketliliği Değerlendirdi

Bir süredir tıpkı altın ve para piyasaları gibi dalgalı bir seyir içerisinde olan kripto para piyasaları da diğer yatırım alanları gibi yatırımcıları tedirgin etmeye başladı. Kripto borsası BitMEX’in kurucu ortağı Arthur Hayes de bu dalgalanmalı kripto piyasaları için yatırımcılara yön verecek açıklamalarda bulundu. Kısa vadede oldukça kötümser bir tablo çizen Arthur Hayes, Bitcoin’in teknoloji hisseleriyle birlikte hareket etme eğilimi nedeniyle özellikle bu para biriminde haziran ayına dek 30 bin dolara kadar gerileme yaşanabileceğini öngördü. Aynı etkenin Ethereum içinde geçerli olduğunu kaleme aldığı yazıda değinen Hayes, Ethereum’deki gerilemenin ise 2 bin 500 dolara inebileceğini açıkladı.

Hayes, “Bitcoin ve Ether Dibi Görecek”

Kripto para birimlerinin önümüzdeki aylardaki gidişatını değerlendiren kripto borsası BitMEX’in kurucu ortağı Arthur Hayes, kripto para piyasalarındaki gerilemelerin devam edeceğini ve bu devam etmenin ise, haziran ayına dek süreceğini öngördüğünü açıkladı. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararlarından da sıklıkla etkilenen kripto para borsalarındaki gerilemeyi tetiklerken; Hayes, zayıflayan küresel büyümenin ve merkez bankalarının teknoloji hisselerinin bu baskıyı daha da artırdığına dikkat çekti. Bitcoin ve Ethereum ile ilgili tahminlerinin bir önseziden kaynaklandığı burgulayan Hayes, açıklamalarının bir kısmında ise “Bitcoin ve Ether Fed harekete geçmeden ve politikasını sıkılaşmadan gevşemeye geçirmeden önce dibi görecek” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler