Eğitim

Yaz okulu için kanun teklifi verildi!

Türkiye’de corona virüsü vaka artışı nedeniyle üniversitelere ara verilmişti. Bu nedenle memleketlerine dönen ve uzaktan eğitime başlayan öğrenciler için önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti tarafından yaz okulu uygulaması için meclise kanun teklifi verildi.

AK Parti, üniversitelerde uzun süre eğitim yapılamaması durumunda yaz tatilinde telafi eğitimi yapılmasını öngören kanun teklifini meclise verdi. Teklif onaylanırsa corona virüsü salgını nedeniyle okullarına gidemeyen üniversiteler yazın telafi eğitimi görecekler.
AK Parti tarafından meclise sunulan 28 maddelik teklifle salgın ya da afet durumunda eğitime ara verilmesi halinde yaz döneminde telafi eğitimleri verilecektir. Ayrıca teklifte Ankara ve Kocaeli’nde vakıf üniversiteleri kurulması teklifi de yer alıyor. Söz konusu teklif Meclis başkanlığına sunuldu. TBMM, bu teklifi kabul ederse, yaz döneminde telafi programları uygulanacak.

Vakıf Üniversitesi öğretim elemanları Devlet Üniversitesi çalışanlarıyla eşitlenecek

AK Partili Milletvekillerin imzasını taşıyan kanun teklifinde yılda iki kez yapılabilen doçentlik sınavı sayısının artırılabilmesi, vakıf üniversitelerindeki öğretim elemanlarının mali haklarının devlet üniversitelerinde çalışan emsalleriyle eşitlenmesi, üniversitelerin ulusal veya uluslararası kuruluşlar tarafından desteklenen projelerine finansman desteği verilebilmesi, Ankara Bilim Üniversitesi ile Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi isminde iki yeni vakıf üniversitesinin kurulmasına ilişkin maddeler de yer aldı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir