Gündem

Yemeksepeti kullanıcıları bilgileri çalındı!

Yemeksepeti üyeliği olan herkesin isim-soyisim, doğum tarihi, Yemeksepeti'ne kayıt olunan telefon numaraları ve e-posta adresleri ile kayıtlı adres bilgileri çalındığı açıklandı.

Yemek sipariş platformu Yemeksepeti üyelik bilgilerinin çalındığını duyurdu.  Yemeksepeti resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre, veritabanı bilgilerinin bir bölümü, bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi.

YEMEKSEPETİ HANGİ BİLGİLER ÇALINDI?

Yemeksepeti tarafından yapılan açıklamada kullanıcıların; isim-soyisim, doğum tarihi, Yemeksepeti’ne kayıt olunan telefon numaraları ve e-posta adresleri ile kayıtlı adres bilgilerinin korsanların eline geçtiği aktarıldı.

KREDİ KARTLARI GÜVENDE Mİ?

YemekSepeti  kredi kartı bilgilerinin MasterCard altyapısı ile korumalı olarak YemekSepeti veri tabanları dışında ve tamamen güvenli olarak saklandığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre kredi kartı bilgileri güvende.

Şirketin açıklamasına göre, YemekSepeti hesaplarına üçücü tarafların giriş yapması mümkün değil. Konu ile alakalı Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na, Ulusal Olaylara Müdahale Merkezi’ne ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na haber verilmiş durumda.

Şirketten yapılan açıklamalar şöyle:

İlgili Makaleler