Gündem

Yeni Askerlik Takviminde Kritik Tarih

Corona virüsü tedbirleri kapsamında terhis ve celp işlemleri ertelenmişti. Meydana gelen gelişmeler kapsamında terhis ve celp işlemlerinin tarihi belli oldu. Bu bağlamda terhis işlemleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarında Türkiye’nin corona virüsü kapsamında normalleşme takvimini açıkladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında corona virüsü nedeniyle ertelenen askerlik işlemleri ile ilgili yeni takvimi belirtti.

31 MAYIS’TA TERHİS

Askerlik işlemlerinde yapılan kısıtlamalar kaldırılıyor ve askerlik görevi 1 ay uzayan ve silah altında bulunan 66 bin askerin 31 Mayıs’ta terhis olacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra 55 bin asker de 5 Haziran’da celp işlemlerine başlayabilecektir. Bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran’da yeniden başlayacak.

Bununla birlikte 2020 yılı bedelli askerlik ücreti sene başında 35 bin 54 lira, dövizle askerlik ücreti ise 5 bin 261 euro olarak açıklandı. Bedelli askerlik hizmeti kapsamında bu yıl müracaat edecek yükümlülerin, 31 Aralık saat 18.00’e kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler