Ekonomi

Yeni Etkiler Ortaya Çıkıyor: 30 Bin Lira Zam Yapıldı

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde ÖTV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu düzenlemenin etkileri ortaya çıkmaya başladı ve bazı otomobil markaları 30 bin liraya kadar zam yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında ÖYV düzenlemesi yapıldı ve bu düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. ÖTV zammı kararı yürürlüğe girdi ve birçok otomobilin ÖTV’sinde artış yapıldı. Bu doğrultuda motor hacmi büyük araçlarda yapılan ÖTV artışı , ikinci el araba fiyatlarına yansıdı.

ÖTV DÜZENLEMESİ

ÖTV düzenlemesine ilişkin yayımlanan karar ise şöyle oldu:

30 BİN LİRA ZAM YAPILDI

ÖTV düzenlemesinin ardından ikinci el araba piyasası da hareketlendi. Otomobil üreticilerinin fiyat güncellemesinin ardından zamlar art arda gelmeye başladı.

Konu ile ilgili olarak bazı ithal araç modellerinde yapılan ÖTV zammını öne süren ikinci el satıcıları, fiyatlara bir günde 30 bin lira zam yaptı. İnternet üzerinden , sahibinden ya da yetki belgesi olup araç alım satımı yapan şirketler tarafından satılan araçlarda fiyat artışları yapıldı. Bu artışlar da 30 bin lira civarında oldu.

Vatandaşlar tarafından bu duruma tepki gösterildi. Peki bu konu hakkında sizin görüşleriniz neler? Aşağıdan yorum yaparak belirtebilirsiniz.

İlgili Makaleler