EkonomiGündem

Yeni Kimlik Kartı Olanlara Sevindiren Haber ! O İşlemleri de Yapabilecekler

Sosyal yardım ve doğum yardımı ile İŞKUR ödemelerini alacak vatandaşlar için önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada vatandaşların işlemlerini PTT ATM'lerinden çipli TC kimlik kartlarıyla yapabileceği belirtildi.

PTT AŞ tarafından Türkiye’de ilk defa başlatılan çipli kimlik kartlarıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada başlatılan uygulama ile sosyal yardım ve doğum yardımı ile İŞKUR ödemelerini alacak vatandaşlar, bu işlemlerini PTT ATM’lerinde çipli TC kimlik kartlarıyla gerçekleştirebilecekleri vurgulandı.

PTT’YE GİTMEYE GEREK KALMADI

Yapılan açıklamada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde verilen sosyal yardım ve doğum yardımı ile İŞKUR ödemelerini almaya hak kazanan vatandaşların PTT’ye gitmelerine gerek olmayacağı vurgulandı. Söz konusu açıklamada vatandaşların PTT ATM’leri üzerinden bu ödemelerini kimlik kartlarıyla kolaylıkla alabilecekleri ifade edildi.

Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek uygulamayla, PTT’de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar, çipli TC kimlik kartları ve nüfus müdürlüklerinden kimliklerini teslim alırken kendilerine verilen şifrelerle ATM’lerden giriş yaparak hesaplarına yatırılan ödemeleri temin edebilecek.

SMS İLE BİLDİRİLECEK

Konu ile ilgili olarak şifresini hatırlamayan vatandaşların işlemlerini PTT işyerlerinden de gerçekleştirilebileceği belirtilen açıklamada ödeme tarihlerinin vatandaşların cep telefonuna SMS yoluyla bildirileceği vurgulandı.

Bunun yanı sıra PTT AŞ, yeni tip koronavirüs sürecinde vatandaşlara güvenli şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Vatandaşlar ve çalışanların sağlığı için iş yerlerinin önünde sosyal mesafe kurallarına uygun düzenlemeler yapılırken, ülke genelindeki 4 bine yakın PTT ATM’si düzenli olarak dezenfekte ediliyor.

İlgili Makaleler