Gündem

Yeni Kısıtlama İlan Edildi: İsyan Ettiler

Corona virüsü tedbirleri kapsamında Kocaeli'de 65 yaş ve üstü vatandaşların pazara ve toplu alanlara girişleri yasaklandı. Vatandaşlar bu haberi pazar alışverişinde aldı.

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından corona virüsü salgını kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmaları, çeşitli alanlara girişleri ve açılış düğün cenaze törenlerine katılmaları kısıtlandı. Kocaeli’de pazarlarda yine sosyal mesafeye uyulmadı ve Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Doğu Kışla Pazar yerinde 65 yaş üstü vatandaşlar getirilen kısıtlamayı pazar yerinde öğrendi.

“KAFAYI ÜŞÜTMEK ÜZEREYİZ”

Konu ile ilgili olarak kısıtlama haberini alışveriş yapmaya geldiği pazar yerinde öğrenen 75 yaşındaki bir vatandaş şöyle bir açıklama yaptı:,

“Üşütmek üzereyiz kafayı, yani hep 65 üstüne kısıtlama getiriliyor. Buraya niye geldik. Çünkü çocuklar kendi işlerini görüyorlar, çalışıyorlar. Kahvelerde ve bahçelerde oturanlara gidin sorun. Tamam biliyoruz tehlikesi var. Maskemiz var değil mi, daha ne. Tabii ki bizi düşündükleri için kısıtlama getiriyorlar. Biz kabul ediyoruz bunu. Asıl cezalandırılması gerekenler bahçe ve parklarda oturanlar”

“HASTALIĞIN ÇARESİ YOK”

Bir diğer vatandaş ise şu açıklamayı yaptı:

“Esas gençlikte hata var. Bizde yoktur. Gençlerden kapıyoruz hastalığı. Benim dezenfektanım var, otobüslerde de vatandaşlara dağıtıyorum. Keşke herkes de benim gibi duyarlı olsa. İnsan öncelikle kendisine saygı duyacak ki topluma da saygı duysun. Maalesef vaziyeti görüyorsunuz. Deminden beri pazarda sakına sakına yürüyorum. Bu vaziyette hastalığın çaresi olmaz. İlk önce insanın kendisine saygı duyacak. Büyüklerimizin de dediği gibi mesafe maske ve temizlik. Her şeyin çaresi var ama hastalığın çaresi yok”

İlgili Makaleler