Gündem

Yeni Yasa Teklifi Sunuldu: Sağlık Çalışanlarına Şiddetin Cezası Arttırılacak!

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin cezalandırılmasına ilişkin yasa teklifini MHP ile Meclis'e sunduklarını açıkladı. Bülent Turan, sağlık görevlilerine tehdit, hakaret ve yaralama gibi suçların cezalarının yüzde 50 arttırılacağını belirtti.

Meclis’e sunulan sağlık çalışanlarına yönelik yasa teklifi hakkında Sağlık Bakanı Koca, “Değerli vekillerim, Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasa Teklifi ile 1 milyon 100 bini aşkın sağlık personelimize güvence sunma hazırlığında olan yüce Meclisimize şükran borçluyuz. Teklifin istisnasız her vekilimizin desteği ile en kısa sürede yasalaşacağına inanıyoruz” ifadelerini dile getirdi.

Turan, Meclis’te gerçekleşen toplantısında, yasa teklifinin maddelerini detaylıca dile getirdi. İçinde bulunduğumuz mücadelede en çok etkilenenlerin sağlık görevlileri olduğunu vurgulayarak “Daha önce bakanlığımızın talebi doğrultusunda sağlık çalışanlarımız için 32 bin ek personel alımı, performans ödemelerinin en üst tavandan verilmesi gibi kararlara imza atmıştık” şeklinde konuştu.

3 TANE ÖNEMLİ BAŞLIĞIMIZ VAR

Turan, yasa teklifi üzerine şu açıklamaları yaptı:

“Doktor, hemşire, ebe, sağlıktaki şoför, ambulans şoförleri, güvenlik, temizlik yani sağlıkla ilgili çalışma içinde olan hangi personelimiz varsa onların tümünü kapsayan teklif. Bu teklife göre 3 tane önemli başlığımız var. Tüm sağlık çalışanlarımıza tehdit, hakaret, yaralama, görevi erteleme suçları söz konusu olduğunda cezalar yüzde 50 artırılıyor. Aynı şekilde bu suçlar işlendiğinde, ceza söz konusu olduğunda hiçbir şekilde bunlar ‘erteleme’, ‘hükmün açıklanmasının ertelenmesi’ne konu olmayacak suçlardan sayılacak. Bir diğer önemli husus da mağdur personeli faile hizmetten eğer başka bir kişi varsa kaçınma hakkı verilecek. Hastaya ilk yardıma gidildiğinde birden fazla doktor bulunuyorsa ve doktorun biriyle polemiği, kavgası, mahkemesi varsa bir başka doktor olması kaydıyla çekinme hakkı tanınacak.”

Turan, bunlara ek olarak da sağlık görevlilerine şiddetin hapis cezası ile karşılık bulacağının planlandığını aktardı.

İLK BAŞTA NEDEN REDDETTİLER?

AK Parti Grup Başkan Vekili Turan, CHP’nin sağlık çalışanlarına ilişkin sunduğu yasa teklifi üzerine sorulan soruyu şöyle yanıtladı:

“Dün CHP’nin oylamada kaç vekili vardı? Sadece 7. CHP kendi önerisini kabul etmedi ki reddetmiş olalım. Bir önerge verildiğinde 7 kişiyle mi gelinir? Bu konu siyasi polemikten uzak bakılması gereken bir konu. Dün sadece söz hakkı almak için her salı olduğu gibi önerge verildi. Eğer samimilerse çok hassasım dediği, AK Parti’nin reddettiğini iddia ettiği önergeye neden sadece 7 vekille birlikte katıldı? Dün grup başkan vekilimiz Özlem Zengin hanım ‘Gelin bununla ilgili bütün partiler anlaşalım hatta şu anda görüşülen infaz yasasına ekleyelim’ dediler. HDP, CHP şu anda infaz yasasına şerhi olduğundan dolayı bu kanuna eklemeyi uygun görmediler.”

AK Parti’li Turan, corona virüs sebebiyle yaşamını yitiren sağlık görevlilerine statü verilmesine yönelik Sağlık Bakanlığı ile iş birliği kurduklarını belirtti.

1 MİLYON 100 BİN SAĞLIK GÖREVLİSİNE GÜVENLİK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis’e sunulan teklifin kısa bir süre içinde yasalaşacağını kaydetti.

Sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaşımda bulunan Koca, “Değerli vekillerim, Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasa Teklifi ile 1 milyon 100 bini aşkın sağlık personelimize güvence sunma hazırlığında olan yüce Meclisimize şükran borçluyuz. Teklifin istisnasız her vekilimizin desteği ile en kısa sürede yasalaşacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir