Gündem

Yeni yasama dönemi başladı: KYK borçları, sözleşmeli personel kadroları, EYT çalışmaları sonuca bağlanacak!

Sene başından bu yana pek çok farklı kamu kurumu tarafından yürütülen çalışmaların bir kısmı geçtiğimiz aylarda Meclis’ten geçerek sonuca bağlandı. EYT, KYK faizleri, şirketlere çalışan desteği, icra takibinde olan borçlar ve diğer konular hakkında verilecek olan kararlar ise Meclis’in yeni yasama dönemine bırakıldı.

YENİ YASAMA DÖNEMİ BAŞLADI!

Bir süredir kapalı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1 Ekim tarihi itibari ile yeni yasama dönemine başladı. Meclis’in açılışı ile birlikte ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli konular da gündeme geldi.

Sene başından bu yana birçok bakanlık tarafından yürütülen çalışmaların bazıları geçtiğimiz haftalarda tamamlandı ve karara bağlandı. Meclis’in tatile girmesi ile birlikte senenin ikinci dönemine ilişkin önemli kararlar ertelenmek durumunda kaldı. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren kararların verilmesi için geri sayım devam ederken Meclis 1 Ekim tarihinde yeni yasama dönemini başlattı. Yeni dönem ile birlikte EYT’den borç ödemelerine kadar pek çok farklı konu başlığına ilişkin hummalı bir çalışma süreci başladı.

MECLİS HANGİ KONULARI ELE ALACAK?

1 Ekim 2022 tarihi itibari ile yeni yasama dönemini başlatan Türkiye Büyük Millet Meclisi, pek çok farklı konu başlığı altında yürütülen çalışmaları değerlendirmek adına yoğun bir tempoya giriş yaptı. Meclis’in ele alacak olduğu şimdiye kadar açıklanan ve milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip edilen bazı konu başlıkları ise şu şekilde:

  • Kredi Yurtlar Kurumu’nun faizli borçları
  • 2 bin TL’nin altında olan doğalgaz, telefon ve elektrik faturası borçlarının icra takibinde olan kısmı için devlet desteği
  • 2 bin 500 TL’yi geçmeyen ve Varlık Yönetimi’ne devredilmiş olan icra takipli borçlara devlet desteği
  • Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Sistemi’nin 1 yıl daha uzatılması
  • Şirketlerin çalışanlarına verecek oldukları elektrik ve doğalgaz desteklerinin bin TL’ye olan kısmının vergiden düşülmesi
  • Şirketlerin çalışanlarına verecek oldukları nakdi yemek yardımlarının vergiden düşülmesi

KARARLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Meclis’e sunulacak olan EYT, KYK faizleri ve diğer konulara ilişkin tekliflerin önümüzdeki günlerde sonuca bağlanması ve kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

İlgili Makaleler