Ekonomi

Yeni yılda ekmek zammı şok etti! Somun ekmek ne kadar oldu?

Bugün ekmeğe gidenler zam şoku yaşadı. Yeni yılda ekmeğe zam geldi. Bursa ve Antalya’da somun ekmek 2 lira oldu. 1,5 TL’den satılan ekmeğin 2 TL’ye çıkması herkesi şok ederken, fırıncılar, artan maliyetten dolayı yapılan bu zammın bile yetersiz olduğunu vurguluyor.

EKMEK FİYATLARI

Normal ekmekle birlikte, kepekli, çavdar ve tam buğday gibi ekmek türlerinin fiyatlarına da 50 kuruşluk zam yapıldı. Fiyatlar 2,5 TL’den 3 TL’de yükseltildi. Bursa’da normal market, fırın ve büfedeki ekmeklere gelen 50 kuruşluk zamlarla birlikte BESAŞ ekmeklerine de zam yapıldığı açıklandı. Gerekçe olarak ise başta doğalgaz, elektrik, işçi maliyeti, dükkan kiraları, un fiyatları gösteriliyor.

Bursa Ekmek ve Besin Sanayii ve Ticaret A.Ş’nin üretmiş olduğu 400 gramlık ekmek 1,5 TL’den satılıyordu. Alınan zam kararı sonrasında ekmek fiyatları 1,75 TL olarak belirlendi. Antalya’da ise 260 gr somun ekmek fiyatları 2 TL’den satılmaya devam edilecek.

Zamlar sadece ekmekle sınırlı değil. Doğalgazdan elektriğe, köprü ve otoyollardan tüm vergi kalemlerine, cep telefonu aboneliğinden hizmet bedellerine kadar her şeye yeni yıl zammı eklendi. Asgari ücrete gelen zamlar, henüz maaş almadan fazlası ile başka yerlere akmış oldu.

 

İlgili Makaleler