Gündem

Yerli Otomobil TOGG’un Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı! TOGG Kaç km Hız Yapıyor, Yol Tutuşu Nasıl?

Türkiye’nin Otomobil Girişimi Grubu (TOGG), 2022 yılının sonlarında seri üretime geçmeyi planlıyor. Ayrıca seri üretim sonrasında TOGG’un, 2023 yılının ilk çeyreğinde veya en geç ilk yarısında trafikte olması bekleniyor. Yollara çıkmasına çok az bir süre kalan TOGG için otomobil tutkunları meraklı bekleyişini sürdürüyor. Kısa tanıtımları ile merakları iyice artıran yerli otomobilin gece yarısı yapılan otoban testleri heyecan uyandırdı. Gece yarısı seyahat ederken görüntülenen yerli otomobil, ilk olarak yol tutuşu ile dikkatleri çekti ve beğeni topladı. Peki yerli otomobil TOGG’un özellikleri nasıl? İşte detaylar…

Otoban Testi Beğeni Topladı

Yollara çıkması için geri sayımın başladığı yerli otomobil TOGG, gece yarısı otoban test sürücü ile beğeni topladı. 2023 yılında trafikte rastlayacağımız TOGG için meraklı bekleyiş devam ederken, otoban testleri TOGG’un merak edilen özelliklerini ortaya koydu. Elektrikli ve doğa dostu bir donanıma sahip olan TOGG, %100 elektrikli motoruyla trafiğe çıkmaya hazırlanıyor. Holografik asistan, geniş iç hacim, 300 ve 500 km’den fazla menzil opsiyonları da sunan TOGG, gece yarısı test sürüşü ile beğeni topladı.

TOGG Teknik Özellikleri

İlk olarak SUV ve sedan olarak 200 ve 400 beygir gücünde üretimi yapılacak olan TOGG, ayrıca diğer elektrikli araç modellerine göre de daha hızlı şarj edilebilecek. 30 dakikadan daha kısa bir sürede %80 oranda şarj edilebilecek olan TOGG, akıllı teknolojisi sayesinde de sürücülere farkını hissettirecek. Tek şarjla 500 km’den uzun yol gidebilecek olan TOGG’un şarj istasyonlarının ise 25 – 50 km arasında yerleştirilmesi bekleniyor. Ayrıca merkeze sürekli bağlı yapısıyla TOGG uzaktan 4G/5G bağlantıları da alabilecek. TOGG 200 beygir gücüyle 0-100 km/s hıza 4,8 saniyede çıkabilecek. Ayrıca TOGG azami 180 km/s hız yapabilecek.

İlgili Makaleler