Gündem

Yıl Başından Bu Yana Benzine 18. Zam Geldi! Bugün Yapılan Zammın Ardından Benzin Fiyatları 24 TL’ye Dayandı!

Milyonlarca araç sahibine bir kötü haber daha geldi. Geçtiğimiz gün yapılan benzin zammının ardından bugün tekrar bir zam daha geldi. Gece yarısından itibaren pompa fiyatına direkt olarak yansıyacak şekilde 1,04 TL benzin zammı yapıldı. 2022 yılı içerisinde benzin fiyatlarına yapılan 18. zam oldu.

3 Günde 2 Zam, 2022 Yılında 18 Zam Yapıldı

Akaryakıt piyasalarındaki fiyatları direkt olarak etkileyen brent petrol fiyatındaki artışlar ve dolar kurunda gerçekleşen aralıksız yükseliş sonrasında, 3 gün içerisinde benzin fiyatlarına iki kez zam yapıldı. Dünden önceki gün litre başına 1,70 Türk Lirası zamlanan benzin fiyatlarına, bugünden itibaren geçerli olmak üzere litre başına 1.04 Türk Lirası olmak üzere bir zam daha yapıldı.

Yapılan bu zamlar sonrasında İstanbul’da litre başına benzin fiyatı 23,87 Türk Lirası oldu. Diğer büyük şehirlerde de benzer şekilde artışlar meydana gelirken Ankara’da litre başına benzin fiyatı 23,96 Türk Lirası olurken, İzmir’de litre başına benzin fiyatı 23,99 Türk Lirası oldu.

Benzin Fiyatları 1 Senede 7 Liradan 24 Liraya Geldi

A driver fills up his vehicle with gasoline at a service station in the southern French city of Montpellier on October 12, 2021. (Photo by Pascal GUYOT / AFP)

2022 yılı içerisinde, ocak ayından düne kadar benzin fiyatlarına tamı tamına 17 kez zam yapılmıştı. Bu geceden itibaren geçerli olacak bu son zam ile birlikte 18. zam da gelmiş oldu. Yapılan bu zamların ardından benzinin litre fiyatı neredeyse 24 Türk Lirası oldu.

Geçtiğimiz yılın aynı günü baz alındığında, benzinin litre fiyatı 7,73 Türk Lirası’ydı.

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Enerji piyasalarındaki fiyat değişimlerini açıklayan tek sendika olan EPGİS, mahkeme süreci sonuçlanana kadar akaryakıt fiyatlarında meydana gelen değişimleri paylaşmayacağını kamuoyuna duyurmuştu.

İlgili Makaleler