Ekonomi

Yılın İlk Kabine Toplantısı Bugün! Toplantının Gündemi Belli Oldu!

Yeni yılın ilk kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek. 2022 yılının ilk kabine toplantısının gündemi yoğun olacak. Bilindiği üzere bugün Aralık ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Beştepe Külliyesinde gerçekleşmesi beklenen 2022 yılının ilk kabine toplantısının merakla beklenen gündemi…

Toplantıda Son Gelişmeler Ele Alınacak

Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe Külliyesi’nde gerçekleşecek. Saat 16:00’da başlayacak olan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 19:30’da ulusa sesleniş konuşması yapacak. Beştepe külliyesinde gerçekleşecek olan toplantıda hangi konular ele alınacak?

2022 Yılının ilk toplantısı 3 Ocak bugün saat 16:00’da olacak. Toplantıda TÜİK ‘in enflasyonu açıklamasından sonra gündemde enflasyon oranı, memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zamlar konuşulacak. Bilindiği üzere geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan rakama göre asgari ücrete %50 zam yapılmıştı. Bunun ardından gözler SGK ve Bağ Kur emekli ve memur vatandaşların maaşlarına çevrilmişti.

Öte yandan toplantının bir diğer gündem maddesi ise koronavirüs, mutasyonlu varyantlar ve vaka sayılarına ilişkin getirilebilecek yeni tedbirler olacak. Bu konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantıda sunum yapacak. Ayrıca Toplantı’da acil kullanım onayı alınan ve randevu sisteminde açılan yerli aşı TURKOVAC’ da olacak.

Toplantının bir diğer gündemi de iç ve dış politika olacak. Beştepe Külliyesi’nde yapılacak olan Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıya ilişkin önemli açıklamalarda bulunacağı millete sesleniş konuşması yapacak.

İlgili Makaleler