Gündem

Yoğun bakım hasta sayısı corona virüsü tablosundan neden kaldırıldı? Bakan Koca açıkladı

Sağlık Bakanlığı tarafından corona virüsü tablosu her gün güncelleniyor. Ancak vaka tablosunda artık yoğun bakım hasta sayısı yer almıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yoğun bakım hasta sayısının neden kaldırıldığını açıkladı.

Corona virüsü vaka tablosunda artık yoğun bakım hasta sayısı yer almıyor. Tabloda neden yoğun bakım hasta sayısı kaldırıldığı tartışılırken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara “Yoğun bakım hasta sayısının artık neden verilmediğini kesin net olarak bilmiyorum” ifadelerini kullanmıştı. Bu durumun üzerine Bakan Koca, yoğun bakım hasta sayısının kaldırılma nedenine ilişkin açıklamada bulundu.

Ağır vaka tanımı aynı olsun diye yapıldı

“Ateş Hoca’nın sözleri yanlış anlaşıldı, sanırım kendi de anlatacak. Bunun sebebi dünyada belirlenen ağır hasta kriterlerine uyum sağlamak.” İfadelerini kullanan Bakan Koca, değişikliğe ilişkin,” Uluslararası literatürle bizdeki ağır vaka tanımı aynı olsun diye yapıldı bu değişiklik. Yoğun bakım sayılarının içinde entübe hastalar da var. Tedavi ne kadar geç başlarsa zatürre oranı o kadar artıyor. Bu yüzden zatürre oranını takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

İlgili Makaleler