Gündem

Yoğun kar yağışı 770 uçuşun iptaline sebep oldu! 10 bin valiz teslim edilemedi!

Geçtiğimiz haftalardan bu yana hem ülkemizde hem de dünya da oldukç asert geçen bir kış mevsimi yaşanmakta. Almanya’ad etkili olan yoğun kar yağışı sebebi ile havaalanında 770 uçuş iptal edilirken 10 bin valiz sahiplerine teslim edilemedi.

Almanya’da geçtiğimiz haftadan bu yana ülkeyi esir alan yoğun kar yağışında havaalanı büyük etkilendi. Uçakların olumsuz hava koşullarından dolayı seferlerini iptal etmesi ile 770 uçuşun iptal edildiği açıklandı. Yine yoğun kar yağışı ve sıfırın altına düşen hava sıcaklıkları sebebi ile buzlanma yaşayan uçaklardan dolayı 10 bin valizin tesliminin yapılamadığı belirtildi. İşte tüm detaylar…

Almanya’da yoğun kar yağışı etkili olacak!

Almanya’da geçtiğimiz haftadan bu yana yoğun bir kar yağışı hakim. Ülkenin yarısından fazlasını etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebi ile okullar tatil edildi. Bununla beraber birçok tren ve uçak seferi de olumsuz hava koşullarından dolayı etkilendi. Açıklanan bilgilere göre Almanya’nın Bavyera eyaletinin başkenti Münih’te ise kar kalınlığı 40 santimetreyi ulaştı. Uçak seferlerinin olumsuz hava koşullarından dolayı iptal edilmesi insanlara oldukça zor zamanlar yaşattı. Yine belirtilen bilgilere göre 770 uçuş iptal edilirken 10 bin valizin de sahiplerine ulaştırılamadığı açıklandı.

Havayolu şirketi Lufthansa tarafından yapılan açıklamada ise sahiplerine teslim edilemeyen valizelerin sayısının 15 bine ulaşması beklendiği belirtildi. Sahiplerine ulaştırılamayan valizlerin büyük bir uçak hangarında bekletildiği, bazı valizlerin ise henüz buzu çözülmeyen uçaklarda bulunduğu açıklandı.

Diğer şehirlerde de durum aynı!

Ülkenin kuzeyinde bulunan Hamburg şehri de yoğun kar yağışından olumsuz etkilenen şehirler arasında yer alıyor. Karla kaplanan kentte ulaşım olumsuz etkilenirken kentin havaalanı uzun uğraşlar sonucunda kardan temizlendi. Ancak bu süreçte birçok sefer iptal edildi.

Frankfurt Havalimanı’ndaki hava trafiğinde de aksamalar oldu. Yoğun kar yağışından dolayı hava alanında 20 seferin iptal edildiği belirtilirken birçok seferinde gecikmeler yaşadığı aktarıldı.

İlgili Makaleler