Gündem

Yoğun Kar Yağışı Hayatı Durdurdu! O İllerden Açıklama Geldi!

Kar yağışı bir çok ili etkisi altına almaya devam ediyor. Hayatı durdurma noktasına getiren yoğun kar yağışı sebebiyle yüzlerce vatandaş varmak istedikleri yere varamadan yolda mahsur kaldı. Olumsuz hava koşulları sebebiyle yaşanan zorluklar üzerine valilikten peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. İstanbul, Muğla, Samsun, Denizli gibi illerde özellikle kamu çalışanları için alınan kararların detayları…

Kar Yağışı Hayatı Etkiledi

Kar yağışının yollar tıkaması tüm hayatı etkiledi. Yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle valilik özellikle kamu çalışanlarına ilişkin çok önemli bir açıklamada bulundu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul halkı için alınan kararı şu şekilde aktardı; “Kötü hava koşulları nedeniyle; kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacaklardır”

Muğla valiliği de yoğun kar yağışı üzerine yaşanan aksaklıklara çözüm getirdi. Valilikten halka yapılan açıklamada “Yoğun kar yağışının hayatı etkilediği ilçelerde kamu görevlisi hamile bayanlar ile engelli çalışanlarımızın bugün idari izinli sayılmalarına Valiliğimizce karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Samsun ve Denizli’de tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, engelli ve gazi vatandaşlar 25-26 Ocak tarihlerinde izinli sayılacak.

Erzincan Valiliği ise  hamile, engelli ve gazi idari izinlerin 29 Ocak tarihine kadar süreceğini belirtirken, Malatya kamu kurum kuruluşlarında çalışan hamile ve engelliler ile kalp ve böbrek yetmezliği bulunan, kanser ve diyaliz gibi kronik ağır hastalığı olan kamu görevliler 2 gün idari izinli olacak. Tunceli Valiliği “Kamu kurumlarımızda görev yapan engelli ve hamile kamu görevlilerimiz 25-28 Ocak 2022 tarihleri arasında 4 gün idari izinli sayılacaktır. Hizmetine acil ihtiyaç duyulan personellerin, gerektiğinde kurumlarınca idari izin süresince göreve çağırılabilecekler” ifadeleriyle halka seslendi.

İstanbul Valiliğinden Açıklama Geldi

İstanbul Valiliği, yoğun kar yağışı sebebiyle önlemler almaya devam ediyor. Valilik kar yağışı önlemleri için aldıkları kararı vatandaşa şu sözlerle duyurdu:

“İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 25.01.2022 tarihli toplantısında; Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan tahmin raporları ve devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle; Kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında; memur, işçi ve diğer personelin 26 Ocak 2022 Çarşamba günü idari izinli sayılmasına, Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl, engelli ve hamilelerin 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde idari izinli sayılmalarına,

Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki şehirlerarası yolcu otobüslerinin çıkışlarının 26 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 09.00’a kadar durdurulmasına İstanbul’da bulunan Üniversite Rektörlerimizle yapılan istişareler doğrultusunda ilimizde yükseköğrenime 31 Ocak 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine,

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde eğitime ara verilmesine, Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların, ilimize girişinin ikinci bir duyuruya kadar kısıtlanmasına, Karar verilmiştir.

İlimizdeki karla mücadele çalışmalarında İçişleri Bakanlığımızca yayımlanan “Kış Tedbirleri Genelgesi” kapsamında oluşturulan; arama kurtarma, sağlık, tahliye ve yerleştirme, güvenlik ve trafik, beslenme, gıda, tarım ve hayvancılık, enerji, ulaşım-altyapı, nakliye, haberleşme, barınma ve teknik destek ve ikmal çalışma gruplarında 18.029 personel ve 5.227 araç ile müdahale edilmiştir.

Saygıdeğer hemşehrilerimizin alınan önlemlere verdikleri destekler ve gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyoruz.”

 

İlgili Makaleler