Gündem

Yüksek elektrik ve doğalgaz faturalarına son! İki şehirde dev proje hayata geçti! Fatura bedelleri artık korkutmayacak!

Para piyasalarında ve altın piyasasında kayda geçen yukarı yönlü hareketlerin enerji fiyatlarına direkt olarak yansıması, ocak ayının başında enerji tüketim bedellerinin yeni zamlar ile duyurulmasına sebep oldu. Ek olarak 24 Şubat tarihinde resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşının da özellikle doğalgaz alanında zamlara sebep olması, vatandaşların evlerinde rahatlık ile oturamamalarına yol açtı.

Savaşın etkisi ile yalnızca ülkemizin değil tüm dünya ülkelerinin en büyük problemlerinden birisi haline dönüşmüş olan yüksek enerji fiyatları, 1 Eylül tarihi itibari ile ülkemizde yeni zamların ortaya çıkmasına sebep oldu. Bu durum özellikle havaların soğumaya başladığı şu günlerde vatandaşları oldukça endişelendirirken evlerde ve diğer yaşam alanlarında enerjiden tasarruf etme yöntemlerinin de sıklık ile araştırılmasını sağladı.

Bugün birçok uzmandan enerjiden tasarruf edebilmek adına çeşitli yöntem açıklamaları gelirken ülkemizin iki elinde yürütülmeye başlanan önemli projenin de meyvelerini vermeye başladığı öğrenildi. Söz konusu proje kapsamında açıklamalarda bulunan yetkililer, projenin içeriğini ve getirilerini kamuoyu ile paylaştı.

ORKÖY PROJESİ YÜRÜRLÜKTE!

Enerjiden tasarruf edilmesi ve dolayısı ile de fatura bedellerinin düşürülmesi amacı ile geliştirilmiş olan yeni proje, yürürlüğe girdi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ORKÖY isimli proje, meyvelerini vermeye başladı.

ORKÖY projesi kapsamında Manisa ilinde bulunan bir bölgeye güneş panellerinin ve mantolama hizmetlerinin verildiğini belirten yetkililer, ısı ve elektrik tasarrufunun sağlandığına işaret etti.

YETKİLİLERDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

İzmir ve Manisa’da uygulanmaya başlanan ve enerji tasarrufu sağlanmasının yanında köyden kente göçün de önüne geçmeyi hedefleyen ORKÖY projesine ilişkin açıklamalarda bulunan yetkililer, önemli bilgiler verdi.

Manisa’nın Selçikli Mahallesi’nde uygulanmaya başlanan projeye ilişkin ayrıntılı bilgiler veren Muhtar Mustafa Öztaş, şu ifadeleri kullandı: “10 güneş enerji sistemi ve 8 mantolamamız var. Talep oldukça fazla, bekleyen çok fazla kişi var. Köylülerimiz seneler önce ormancı gördüğünde kaçardı, şimdi ise dört gözle ormancıların yollarını gözlüyorlar. Eskiden hasımlardı, şimdi hısım oldular.”

İlgili Makaleler