Gündem

Yunanistan’da Karantinaya Alınan Gemide 65 Türk Vatandaşında Corona Virüs Tespiti!

Corona virüsün tespit edilmesinden dolayı karantina uygulamasının devreye sokulduğu Yunanistan'ın Pire Limanı'nda bulunan El Venizelos adlı gemi hakkında gelişmeler yaşandı. Yunanistan’dan bizlere ulaşan son habere göre, 383 yolculu gemide 65 Türk yolcunun corona virüs testlerinin pozitif olduğu açıklandı.

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin’in yaptığı açıklamaya göre, El Venizelos adlı gemide bütün mürettebatın, 160 Türkiye vatandaşı yolcunun ve diğer ülkelerden olan 187 yolcunun bekleyişinin devam ettiğini açıkladı. Yunan sağlık görevlilerinin sık sık gemiye çıkarak kontrol yaptıklarını da ekledi.

TESTİ POZİTİF ÇIKANLAR GEMİDE TEDAVİ GÖRECEK

Yunanistan hükümetinin açıklamasına göre, gemide bulunan 119 kişide corona virüs semptomlarının olduğunu vurgulayan Özügergin, test sonuçları negatif olan yolcuların karaya çıkartarak uygun bir yerde misafir edileceğini ve testi pozitif çıkan yolcuların da gemide tedavilerinin yapılacağını aktardı.

Atina Büyükelçisi Özügergin, Yunanistan hükümeti ve gemiyi kiralayan Türk şirketiyle iletişim halinde olduklarını belirterek, bütün Türkiye vatandaşı yolcuların gereksinimlerinin karşılanacağını ekledi.

65 TÜRK YOLCUNUN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Hardalias, corona virüs testi pozitif sonuçlanan mürettebat ve yolcuların tedavilerinin gemide sürdürüleceğini açıkladı. Corona virüs testleri negatif çıkan kişilerin ise Atina’da bir otelde misafir edileceğini ve 14 günlük karantina uygulamasının devreye sokulacağını belirtti.

Bakan Hardalias, corona virüs testi pozitif çıkan yolcuların 65’inin Türkiye vatandaşı olduğunu aktardı.

119 KİŞİDE CORONA VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Geminin bağlı olduğu Amerika Florida merkezli “Miray International” ve “Miray Cruises” şirketinden gelen açıklama doğrultusunda, Yunanistan hükümetinin gemideki mürettebattan 119 kişinin corona virüs testinin pozitif çıktığı paylaşıldı.

Gelen açıklamaya göre, hastaneye kaldırılan 2 personel haricinde kimsede ciddi bir sağlık problemi olmadığı ve gemideki herkesin gereksinimlerinin temin edildiği belirtildi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir