Gündem

Yurtlarda Zorunlu Karantina Sona Eriyor! Karantina Nasıl Devam Edecek?

Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından yeni bir karar alındı. 31 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek olan bu uygulamaya göre yurtlarda zorunlu karantina uygulaması sona erecek. Gençlik Ve Spor Bakanlığınca yayınlanan genelgeye göre yurtların boşaltılması istendi. Peki 31 Temmuz 2021 itibariyle zorunlu karantina süreci nasıl olacak?

CHP zorunlu karantinayı sordu

Koronavirüs başladığı dönemden bu yana zorunlu karantina süreçleri evde geçiyordu. Karantina zorunluluğu olan hasta veya temaslılar karantinaya girmemesi halinde yurtlarda zorunlu karantina sürecini geçiriyordu. Gençlik Ve Spor Bakanlığı karara ilişkin yeni bir genelge yayınladı. Alınan genelgeye göre zorunlu karantina artık yurtlarda olmayacak ve tüm yurtlar boşaltılacak. CHP milletvekili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ” Zorunlu karantina uygulamasına nasıl devam edilecek, kurallara uymayan kişiler nasıl kontrol altına alınacak?” sorusunu yöneltti.

Yayınlanan bu genelge üzerine Türkiye genelinde 58 ilde 64 yurtta 1092 üzerinde kişi zorunlu izolasyon kapsamında yurtlarda karantina süreçlerine devam ediyor. Yurtlarda kalan vatandaşlara ne olacağı henüz belirlenmedi.

İlgili Makaleler