EğitimKamu Haberleri

Yüz yüze eğitim tarihi için Bilim Kurulundan flaş açıklama

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, yüz yüze eğitimle ilgili olarak açıklamalarda bulundu ve Şubat sonrası olabileceğini belirtti. Yavuz açıklamalarında bu dönemin herkes için kayıp bir dönem olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Yavuz açıklamalarının devamında şimdiki bilgilerimizle toplumun ancak yüzde 70’inin aşılanmasıyla toplumsal bağışıklıktan söz edilebileceğini ve bunun da yıl sonunu bulabileceğini vurgulayarak bu yıl da önlemlere devam etmek zorunda olduğumuzu kısıtlamaların ise ancak Şubat ayından sonra gevşetilmeye başlanabileceğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK YIL SONUNU BULABİLİR”

“6 aydan önce bunu (toplumsal bağışıklığı) sağlamak mümkün değil. Hatta yıl sonunu bile bulabilir. Biz öncelikle okulları açmayı hedefliyoruz. Günlük vaka sayıları onbinlerden biraz düşüp de test pozitiflik oranlarımız yüzde 5’in altına indiğinde bunu düşünebileceğiz.

“ÖNCELİĞİ OKULLARA VERMEK GEREKİYOR”

Yani rakamların günlük binlerin altına indiğini görmemiz gerekiyor. Ancak o şekilde okul açarak serbestleşmeye gitmek gerekiyor. Şu an çocukların durumu gerçekten çok kötü. Eğitim yönünden çok eksik kaldılar. Çok sıkıntılı bir durum.

Bana kalırsa önceliği okullara vermek gerekiyor. Bunun da Şubat’tan sonrası için olabileceğini düşünüyorum. Bu dönem zaten herkes için kayıp bir dönem oldu”

İlgili Makaleler