Ekonomi

Pamukkale giriş ücretleri 60 liradan 80 liraya çıkan zam vatandaşı isyan ettirdi

Turizm sektörüyle ilgili olarak arka arkaya zam haberleri gelmeye başladı. Müzekart ücretlerinin yüzde 38 oranında zamlanmasının üstüne Pamukkale giriş ücretlerine de yüzde 25 zam geldi. Zam yapıldığını duyan Denizlililer başta olmak üzere pek çok vatandaş bu duruma isyan etti.

Turizm sektörünün önde giden ve her yıl kapılarını çok sayıda turiste açan Pamukkale’de giriş ücretlerine yüzde 25 zam yapıldı. Yapılan 2020 zammı sonrası 60 TL olan giriş ücreti 80 TL’ye yükseldi. Pamukkale giriş ücretlerinin bu kadar artması başta Denizliler olmak üzere bir çok vatandaşın tepkisine neden oldu.

Öğrenciler için hiç iyi değil

Denizli’de Mete Aydın isimli vatandaş, zam kararının geri çekilmesi gerektiğini söyleyerek, yabancı turistler ile birlikte yerli turistlerin beyaz cennetin güzelliğini görmesi gerektiğini belirtti. Aydın Pamukkale giriş ücretlilerine getirilen zam ile ilgili olarak , “Turizmde fiyatlar iyice artıyor. Öğrenciler için hiç iyi bir durum değil bu. Gezmeye kalksak gezemiyoruz, tarihi yerlerimizi göremeyeceğiz. Kötü yani, bence düşürülmeli” dedi.

Denizli’de 2 yıldır okuyan Büşra Kasap isimli öğrenci ise zamlar için “Gerçekten ciddi bir zam var şuanda. Ben 2 yıldır burada öğrenciyim, tarihimizi görerek öğrenmek istiyoruz ama bu zamlardan sonra gidebileceğimizi de zaten sanmıyorum” dedi.

Gelenlerin sayısında azalma olacak

Yapılan zamlar sonrası Pamukkale’ye gelenlerin sayısında azalma olacağını belirten “Cemal Saraç isimli vatandaşta Denizlili olmasına rağmen gidemediğini ifade ederek, “Valla kendi ülkemizde, kendi memleketimizde giremiyoruz, gidemiyoruz biz. Burada durduğumuz halde yabancılar gidiyor, biz gidemiyoruz” dedi.

Kendi şehrimizdeki turistik yere gidemiyoruz

Mehmet Yıldırım, yabancı turistlerin Pamukkale’ye girerken, kendilerinin giremediğini söyleyerek, “Eşim de oraya gitmeyi çok istiyordu. Burada oturuyoruz ama bir kere kapıya gidip geri döndük. Sanırım 2 yıl önceydi, 50 TL dediler. Biz ücretsiz gireriz diye gitmiştik. 80 TL olmuş. Tabii bu çok kötü bir durum. Biz gidemiyoruz, yabancı turistler için kendi şehrimizdeki turistik yere biz gidemiyoruz ama dışarıdan gelen insanlar gidiyor. Bu çok kötü bir şey tabii. Kim ilgileniyorsa bu konuda bir şeyler yapmasını biz de halk olarak rica ediyoruz.” Dedi.

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir