Gündem

Zam Her An Gelebilir; Benzin, Motorin, LPG Hepsini Etkileyecek! Benzin, Motorin, LPG Kaç TL? İşte 7 Nisan Benzin, Motorin, LPG Fiyatları…

Ocak ayından bu yana sürekli olarak zamlanması nedeniyle ulaşım sektörünü olumsuz bir şekilde etkilemeye başlamış olan akaryakıt fiyatları, yeni hafta ile birlikte yeniden zam tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Brent petrolün varil fiyatındaki hareketlilik zam çanlarının çalınmaya başlamasına neden olurken; bu hareketliliğin benzin, motorin ve LPG’ye nasıl yansıyacağı da merak konusu haline geldi.

Geçtiğimiz haftayı 102 dolar seviyesinde kapatan brent petrolün varil fiyatı, başlayan Rusya ve Ukrayna müzakereleri ile düşüşe geçmişti. Bu düşüş iki gün sonra tabelalara yansımış ve önce motorinde, ardından ise benzinde beklenen indirim gelmişti. Petrolden bağımsız olarak fiyatları belirlenen oto gaz (LPG) ise, haftayı zam ile kapatan tek akaryakıt ürünü olmuştu. Yeni haftada brent petrolün varil fiyatından kötü haber geldi.

Brent Petrolün Varil Fiyatları Haftaya Yükselişle Başladı

Akaryakıt fiyatlarında son durum vatandaşın en sıcak gündemlerinden birini oluşturmaya başladı. Rusya ve Ukrayna müzakerelerinin sonucunda düşüşe geçen brent petrolün varil fiyatları motorine 1 TL’nin üzerinde indirim getirirken; benzine 80 kuruşluk indirim sağladı. Bu indirimlerden etkilenmeyen LPG ise, geçtiğimiz pazartesi 63 kuruşluk zam aldı. Hafta başında başlayan yükselişle birlikte brent petrolün varil fiyatı 109,90 dolara kadar yükseldi. Hala dalgalı bir şekilde seyreden brent petrolün varil fiyatlarının tabelalara nasıl yansıyacağı ise, büyük bir merak konusu oldu.

Benzin, Motorin, LPG Zamlanacak Mı?

Bir süredir devam eden müzakerelerin etkisiyle düşüşe geçmiş olan ham ve brent petrol fiyatları, Avrupa Birliği’nin (AB) Rus petrolüne yönelik oynadığı yaptırım kozu ile birlikte yeniden yükselişe geçti. Geçtiğimiz günlerde kömür ambargosu ile Rusya’ya karşı hamle yapan AB, Rusya’dan kömür ithalatına yılda 4 milyar avro değerinde yasak getireceklerini açıklamasının ardından petrol fiyatlarında da hareketlilik yaşanmaya başladı. Bu yaptırım ardından 109 dolar seviyesini aşan petrol fiyatlarının tabelalara yansıyıp yansımayacağının ise önümüzdeki günlerde belli olacağı öğrenildi. Öte yandan 7 Nisan 2022 güncel akaryakıt fiyatları da belli oldu. İstanbul Anadolu yakasında ve Ankara’da 19,01 TL olan benzin Avrupa yakasında 19 TL olurken; İzmir’de 19,12 TL oldu. Motorine gelen indirimin ardından motorin İstanbul Anadolu yakasında 21,28 TL; İstanbul Avrupa yakasında 21,26 TL; Ankara’da 21,36 TL; İzmir’de ise 21,37 TL’ye düştü. Gelen zammın ardından LPG ise, İstanbul Anadolu yakasında 11,75 TL; Avrupa yakasında 11,93 TL; Ankara’da 11,97 TL; İzmir’de ise 11,69 TL’ye çıktı.

İlgili Makaleler