Gündem

Ziraat Bankası, görülmemiş bir ödeme yöntemi ile müşterilerinin karşısına çıktı! Artık Kredi kartı borcunuz kalmayacak! Bankkart Lira ile borç ödenebilecek!

Yeni banka kampanyalarının bir bir artmaya devam attığı şu günlerde bankalar, 2022 yılının son kampanyalarını müşterileriyle buluşturmaya başladı. Alışverişlerde TL değerinde puanlar ile müşterilerine avantaj sağlamayı sürdüren kampanyalara devam eden bankalar, alışverişi daha karlı bir şekilde yapmayı mümkün hale getirmeyi bu ay da sürdürdü. O bankalardan biri olan Ziraat Bankası, alışverişleri sadece TL değerinde Bankkart Lira hediyeleri ile ödüllendirmekle kalmayıp, bir de bu hediye puanların kullanım alanına oldukça avantajlı yeni bir alan daha ekledi.

Bankaların kendi para sistemleri olan puanlar, özellikle son birkaç yıldır TL olarak harcanmaya başlandı. Bu kapsamda Ziraat Bankası, her alışverişten ya da düzenlediği çeşitli kampanyalar aracılığın müşterilerine TL değerinde Bankkart Liralar hediye etmeye bu yıl da devam etti. Bu Bankkart Liraları diğer alışverişlerde kullandırtan Ziraat Bankası, şimdiye dek alışverişlerin bedavaya gelmesini destekliyordu. Ziraat Bankası, bu ay itibariyle bu avantaja bir yenisini daha eklediğini açıkladı.

ZİRAAT BANKASI’NIN YENİ ÖDEME YÖNTEMİ DEVREDE

Yeni bir ödeme yöntemi ile kredi kartı kullanıcılarını rahatlatmayı amaçlayan Ziraat Bankası, “Bankkart Lira ile Öde” özelliğini devreye aldığını duyurdu. Bu kapsamda Ziraat Bankası, alışverişlerden kazanılan Bankkart Liraları alışverişten sonra kredi kartı borcunu ödemede kullanmayı mümkün hale getirdi. Kredi kartı sahibi olan banka müşterilerinin kazandıkları Bankkart Liralar ile hesap kesim tarihine kadar dilediği zaman ödeme yapabileceğini açıklayan Ziraat Bankası, bu ödeme yönteminden sadece bireysel kredi kartları sahiplerinin yararlanabileceğini belirtti. Sadece karta TL olarak yansıyan alışverişleri kampanya kapsamına dahil eden Ziraat Bankası, sadece bireysel kredi kartı veya banka kartı ile kazanılmış olan Bankkart Liraların kampanya kapsamında kullanabileceğini açıkladı. Öte yandan Ziraat Bankası, ödeme yapılabilmesi için “Bankkart Kumbara”da ödenecek alışverişin tutarına eşit ya da daha fazla tutarda Bankkart Lira bulunmasını zorunlu tutarak, kısmi ödemeye izin vermeyeceğini duyurdu.

HEM PEŞİN HEM DE TAKSİTLİ ALIŞVERİŞLER KAMPANYA KAPSAMINDA

Yeni ödeme yöntemi kapsamında birtakım şartlar belirlemiş olan Ziraat Bankası hem peşin hem de taksitli alışverişleri kampanyaya dahil etti. Peşin alışverişler aynı gün veya dönem içine girdikten sonra, hesap kesim tarihine kadar ödemeyi şart koşan Ziraat Bankası, taksitli alışverişleri ise taksitleri dönem içine girdikten sonra, hesap kesim tarihine kadar ödenebilmesine olanak tanıyacağını açıkladı. Çevrimdışı (offline) temassız alışverişlerin dönem içine girdikten sonra Bankkart Lira ile ödenebileceğini belirten Ziraat Bankası; nakit çekim işlemleri, ekstreleşmiş alışverişler, bekleyen alışveriş taksitleri, sonradan taksitlendirilen alışverişler gibi işlemlerin Bankkart Lira ile ödenemeyeceğini vurguladı.

İlgili Makaleler