Ekonomi

Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıf Bankası taşıt kredilerine başvurular devam ediyor! İkinci el araçlarda fiyatlar düşecek mi?

Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıf Bankası tarafından normalleşme döneminde vatandaşlar için taşıt kredisi destekleri sağlandı. Bankaların ortak açıklamaları ile duyurulan destek kredileri ardından ikinci el pazarında hareketlilikler yaşandı. Şimdi vatandaşlar ikinci el otomobil fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyorlar.

Corona virüsü salgın dürecinde kamu bankaları vatandaşlar için 6 ay ödemesiz 10 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredilerini devreye sokmuşlardı. Normalleşme döneminde ise kamu bankaları tarafından vatandaşlara taşıt kredisi verileceği duyurduldu. Sıfır ve ikinci el araçlar için verilecek kredilerin öğrenilmesinin ardından ikinci el piyasasında hareketlilikler yaşandı. Vatandaşlar tarafından ikinci el otomobil fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merak edilirken sektör yetkililileri bayramdan sonra bir üşüş yaşanabileceğini işaret ediyorlar.

Kredi fırsatları:

3 kamu bankasının ortak açıklamasına göre kredi fırsatları şöyle:

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan satın alacağı sıfır km ya da ikinci el binek araç veya ticari araçlar için 60 aya varan vade seçenekleriyle Taşıt Kredisi Destek Paketi sunulmuştur.
Kampanyaya 0 Km ve 2. El motosiklet alımları da dâhildir.

Tutar ve Ödeme Koşulları

Taşıt Kredisi Destek Kredi Paketi’nden;

Anlaşmalı yerli otomotiv üretimi yapan firmalardan satın alacağınız 0 km taşıt için, belirli marka ve modellerde aylık %0,49’dan başlayan faiz oranları ile 60 aya varan vade kadar 120.000 TL’ye kadar,
Satın alacağınız 7 yaşına kadar olan 2.El Taşıt içinse, aylık %0,82 faiz oranı ile 6 ay ödemesiz dönemli, 60 aya varan vade seçenekleriyle 150.000 TL’ye kadar yararlanabilirsiniz.

Örnek Ödeme Tablosu

Nasıl Başvuru Yapılır?

Sıfır veya ikinci el otomobil almak için taşıt kredisi almak isteyen vatandaşların şubelere başvuruda bulunması gerekiyor.

İlgili Makaleler