Ekonomi

Ziraat Bankası’ndan Yeni Hibe Programı Geldi; Köye Dönüş Kredisi Nedir, Kimlere Verilir, Şartları Nelerdir? Tamı Tamına 250 Bin TL Destek Sağlanacak!

Tarımsal kalkınmanın sürdürülebilmesi için her dönem çiftçileri destekleyen kamu bankalarından biri olan Ziraat Bankası, Tarım ve Orman Bakanlığı ile gerçekleştirdiği ortak iş birliği kapsamında bu kez desteği besicilik ile uğraşan vatandaşlara sağlıyor. “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” programı kapsamında hayvancılık ile uğraşan vatandaşlara sağlanan ve köye geri dönüş kredisi olarak da adlandırılan bu destek kredisinin şartları ise, Ziraat Bankası tarafından duyurulmuş bulunuyor.

Toplumun her kesimini iş hayatında eşit fırsatları yakalayabilmesi adına destekleyen farklı bakanlıklar ve kurumlar ile iş birliğini 2022 yılında da sürdüren Ziraat Bankası, bu kez “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” programı ile ihtiyacı olan besicilik işi ile uğraşan vatandaşların yanında duruyor. “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” programı kapsamında iki ayrı kredi sağlayan Ziraat Bankası, toplamda 250 bin TL nakit desteği sunuyor.

Ziraat Bankası, “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Diyor

Köy yaşantısını cazip hale getirmek ve üretimi sürekli kılmak adına destek programlarına kaldığı yerden devam eden Ziraat Bankası, besicilik faaliyeti gerçekleştiren ve maddi olarak sıkıntı çeken vatandaşlara iki ayrı kredi ile destek veriyor. “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” programı kapsamında hem faizli hem de faizsiz kredi seçeneği sunan Ziraat Bankası, faizsiz olarak 100 bin TL’ye kadar destek olurken; yüzde 0,46 oranındaki faiz ile de 150 bin TL’ye kadar destek sunuyor. Ziraat Bankası’nın bu kapsamda kullandırdığı kredinin üst limiti ise, maksimum 250 bin TL olabiliyor.

“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Programı Başvuruları O Kuruma Yapılıyor

Son başvuru tarihini 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatmış olan Ziraat Bankası, kredilerinin tamamını ise, 84 ay vadeli yani 7 seneye kadar taksitlendirme seçenekleriyle sunuyor. Bu kapsamda verilen kredilerin 100 bin TL’sini işletme giderleri için harcatan Ziraat Bankası, “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” programı kapsamında verilen kredinin başvurularını şubeleri aracılığıyla değil il ve ilçe orman müdürlükleri üzerinden alıyor. Öte yandan krediye uygun olan kişiler, bu kurumlar aracılığıyla “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” programı kapsamında verilen kredilerin tamamından yararlanabiliyor.

İlgili Makaleler